Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/05/2015

El Claustre de Sant Francesc de Vilafranca emmarca el comiat de l'edició 2014-15 de la Ruta del Xató

L'organització valora molt positivament la difusió de la campanya

Ahir dilluns es va fer a Vilafranca del Penedès l'acte de cloenda de la divuitena edició de la ruta del Xató, la proposta de turisme gastronòmic que les comarques de l'Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, dediquen a una de les seves receptes més internacionals. El claustre de convent de Sant Francesc va ser l'escenari escollit per a l'ocasió

Entre els aspectes més destacats de l'edició 2014-2015, cal anomenar la gran aposta per la difusió, amb aparicions a més d'un centenar de mitjans de comunicació i blogs, amb una audiència de 2,5 milions de persones. Els canals digitals propis de la Ruta del Xató continuen creixent arribant a més de 8000 seguidors a les Xarxes Socials, i amb un increment del 16% en les visites al lloc web respecte la temporada anterior.

Enguany s'ha repetit la promoció rasca-rasca, feta a través dels restaurants adherits, en la que les persones que degustaven xató, podien optar a alguns dels premis, cedits per patrocinadors, poblacions integrants de la Ruta del Xató, o dels cellers col·laboradors de la DO Penedès: Mas Rodó, Jané Ventura, Parés Baltà, Oriol Rossell i Torres.

L'acte de la cloenda va comptar amb les intervencions de Joan Anton Matas, President de la Coordinadora de Gremis de la Ruta del Xató, que en el seu parlament, va destacar la gran importància del Xató i de la Ruta pel territori, agraint la participació dels patrocinadors que ho fan possible. La regidora de Comerç, Turisme i Consum de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Dolors Rius, ha apuntat les paraules de Matas, remarcant l'èxit de cooperació entre sector públic i sector privat que es dóna en la Ruta del Xató a la que hi participen cinc Ajuntaments, quatre gremis d'hostaleria del territori i 75 establiments.

Un dels punts culminants de la tarda, ha estat el lliurament del morter de la Ruta del Xató a Fina Puigdevall, ambaixadora d'aquesta temporada de la Ruta del Xató, a qui se li va agrair molt la seva col·laboració en donar a conèixer-la. Puigdevall, es va mostrar molt orgullosa d'haver pogut ser ambaixadora del xató enguany i explicà que al seu restaurant Les Cols d'Olot serveixen el xató com a aperitiu de forma original, dins un pa de fajol.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00