Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/09/2016

Reunió de la Comissió de Lectura Pública

La reunió es va fer a la Sala Noble de la Casa Olivella      La reunió es va fer a la Sala Noble de la Casa Olivella

La Comissió és un element dinamitzador del Pla Municipal de Biblioteques 2017-2020

Dilluns es va reunir la Comissió de Lectura Pública, un agent dinamitzador del Pla Municipal de Biblioteques (PMB) 2017/2020, que té les funcions de fer promoció de la lectura a tots els públics, i de col·laborar amb les biblioteques proposant activitats de promoció i estímul del seu ús.

La Comissió es va constituir l'any 2010, i comptava amb 15 membres. Enguany, amb motiu del desenvolupament del Pla Municipal de Biblioteques, han incrementat els membres fins a 22, donant resposta al teixit cultural relacionat amb la lectura de Vilanova i la Geltrú en l'actualitat.

Actualment la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú es troba immersa en el procés d'elaboració del Pla Municipal de Biblioteques, tal i com es reflecteix en el Pla Estratègic de Cultura per l'any 2016. Per realitzar aquest procés, un projecte a 4 anys vista, es compta amb la col·laboració de la Gerència de Serveis de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

En aquests moments, el desenvolupament del Pla Municipal de Biblioteques es troba en la fase de diagnosi de la situació cultural a Vilanova i la Geltrú i de detecció de les possibles necessitats i millores a fer des de les biblioteques per respondre millor als objectius de fomentar la lectura, promoure la cultura -especialment la local-, i esdevenir espais de relació que fomentin el coneixement i l'oci.

Aquesta diagnosi es realitza a dos nivells. A nivell intern, la realitza el personal de les biblioteques i de l'Ajuntament amb les dades d'ús de que disposen. A nivell extern, es promou la participació d'agents externs, com ara la Comissió de Lectura Pública, que representa els interessos de diferents sectors de la ciutadania especialment relacionats amb la lectura i la cultura.

Tal i com va explicar la regidora de Cultura, Teresa Llorens, en la reunió de dilluns, les Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú "fan una important tasca en els àmbits de foment de la lectura, de facilitar l'accés a la informació i al coneixement, i de donar suport a la formació continuada". És per això que des de la regidoria es vol fomentar les biblioteques com espais de relació i inclusió social.

És en aquest sentit que "es vol potenciar el paper de la Comissió de Lectura Pública a l'hora de realitzar aportacions, suggeriments i idees, i d'establir col·laboracions per treure el màxim profit a les accions que es realitzaran en el marc del Pla Municipal de Biblioteques", va dir Llorens.

La reunió va comptar amb una explicació del context actual, i dels diferents àmbits que es vol treballar des de les biblioteques Joan Oliva i Milà i Armand Cardona Torrandell.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00