Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/05/2014

La segona edició d'Expomar reafirma la fira nàutica de Vilanova i la Geltrú

Van participar 40 expositors relacionats amb tots els aspectes del món del mar

La segona edició de la fira Expomar, que es va celebrar a Vilanova i la Geltrú el cap de setmana del 17 i el 18 de maig, ha estat valorada de manera molt positiva per l'organització de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, principal responsable de l'esdeveniment. Des de la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme s'ha volgut destacar molt especialment la col·laboració de l'Estació Nàutica de Vilanova i la Geltrú i del Club Nàutic, que han permès que la superfície firal hagi crescut enguany més enllà de la rambla de la Pau i hagi arribat al passeig Marítim.

En aquesta segona edició de la Fira Expomar s'ha cercat el seu creixement qualitatiu i reforçar una oferta d'activitats de dinamització firal que ha combinat aspectes, esportius, nàutics, culturals, festius i gastronòmics. També ha estat molt important l'augment d'expositors entorn el comerç, la divulgació, la recerca i la indústria del món de la nàutica. Tot i que molts ja van participar a la primera edició, a aquesta segona s'han pogut veure ofertes noves. Tot i que no existeix una enquesta de satisfacció, els contactes directes que s'han mantingut amb els expositors des de la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, fan que es tingui una molt bona sensació ja que una gran majoria ja ha mostrat la intenció de repetir a l'edició de 2015. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Gerard Figueras, ha afirmat que la continuïtat està "assegurada i pot esdevenir en una de les fires de referència de la ciutat, perquè està íntimament relacionada amb el nostre tarannà de voler potenciar, i posar en valor, tot allò que estigui relacionat amb el mar com a motor econòmic des de totes les perspectives possibles"

Expomar 2014 ha comptat amb una afluència de visitants més gran que en la primera edició però afectada el diumenge a la tarda per una climatologia poc favorable

Al llarg dels dos dies de durada d'Expomar es van poder veure 40 Expositors del món pesquer, empreses, associacions i entitats relacionades amb el mar i la nàutica, la cultura, el medi ambient, el lleure, la gastronomia; a més de 40 parades de venda directa de productes mariners artesans. També hi era present una exposició i venda de vaixells nous i d'ocasió; degustació de cuina marinera local a càrrec de la Confraria de Pescadors; bateigs de mar en vela lleugera i submarinisme; tallers de temàtica marinera com nusos, cartes de navegació, científics i medioambientals sobre el mar, maquetisme i modelisme, submarinisme, demostracions de suport vital bàsic i desfibril·lació. Van destacar la mostra de tres oficis tradicionals: cardadora de llana, picapedrer i forjador; les dues atraccions infantils ecològiques; i els espectacles infantils i tallers familiars de dansa, circ, música amb instruments de percussió, i conta contes. Menció especial requereix l'Espai Descoberta amb jocs per a tota la família,

Paral·lelament Expomar va acollir ballades de sardanes, habaneres, dos concerts en directe, un concert de Gospel, i espectacles de màgia. Es van dur a terme diverses xerrades divulgatives sobre nàutica, esports nàutics i pesca; a més de la mostra de pintura i de fotografia marinera. També els carrers del barri de Mar i la façana Marítima van acollir diversos pintors de temàtica marinera que posteriorment van exposar i subhastar les seves obres.

Cal destacar també la mostra de maquetes de vaixells a l'establiment Mónverd; les sortides en veler, caiac, motos aigua i pàdel surf; a més de tota l'oferta mostrada per l'estació Nàutic de Vilanova i la Geltrú. Al llarg de la fira van resultar molt exitoses les visites als vaixells de Salvamento Marítimo i al veler Coraline del Projecte Clipperton (laboratori marí flotant); així com la demostració de la unitat subaquàtica dels Mossos d'Esquadra i de vehicles autònoms per a investigacions científiques; i finalment les visites guiades per la façana marítima: Museu del Mar i Far, Torre Blava, passeig del Carme, Port i Llotja, porxo mariner. i botigues.

Podeu consultar un ampli àlbum de fotografies d'Expomar 2014 clicant AQUÍ
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00