Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/11/2016

Ramon Llull, protagonista de la primera trobada de lectura fàcil

La trobada s'ha fet a la biblioteca Joan Oliva   La trobada s'ha fet a la biblioteca Joan Oliva

La primera trobada de lectura fàcil en català ha estat un homenatge a la commemoració del 700 aniversari de la seva mort

Ramon Llull, l'autor més universal de la cultura catalana, ha estat el protagonista de l'inici de les Trobades de Lectura Fàcil que s'ha fet a la Biblioteca Joan Oliva.
El llibre “Tant de gust de conèixer-lo, senyor Llull”, de M. Carme Bernal i Carme Rubio, ha estat la lectura que ha iniciat les sessions de les Trobades de Lectura Fàcil en català, en què hi han participat alumnes dels cursos de català, aprenents del Voluntariat per la llengua i usuaris de la Biblioteca, en una mostra més de la
col·laboració entre l'Ajuntament de VNG i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Aquest 2016 es commemora el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull. Per aquest motiu, la primera sessió del programa de Trobades de Lectura Fàcil, que organitzen per quart any consecutiu la Biblioteca Joan Oliva i el Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú, s'ha dedicat a conèixer millor qui va ser Llull, què va significar el seu pensament i com van influir els seus treballs en tots els àmbits del saber de la seva època, des de la filosofia i la teologia, fins al dret, la medicina, l'astronomia, la retòrica o la lògica. Al mateix temps, va produir una sòlida obra literària, que se situa just als inicis de la tradició literària catalana i que inclou títols emblemàtics com el “Blanquerna” —amb el “Llibre d'amic e amat”—, el “Llibre de les bèsties” o el “Llibre del gentil”.

Durant la trobada, el grup de lectors format per onze persones ha fet tertúlia i ha intercanviat opinions sobre el llibre amb què han conegut una mica millor la vida de Ramon Llull i el seu context històric, a partir de la guia que ha elaborat Fanny Guinart, conductora de la sessió. El grup també ha llegit un fragment del “Llibre de les bèsties”: una història d'animals molt divertida, plena d'intriga i d'acció. Al final de la sessió les persones participants s'han endut el llibre de la sessió següent: “Un rellotge amb dues inicials”, de Sílvia Llorente Briones. Es tracta d'un relat basat en la desaparició dels combatents durant la Guerra Civil. Aquesta sessió dedicada a la recuperació de la memòria històrica es farà el 13 de desembre, a les 5 de la tarda, a la Biblioteca Joan Oliva.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.
Més informació: www.cpnl.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00