Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/09/2016

'Nou-cents quilòmetres, Nil amunt'. Mostra de documents dels fons del Balaguer sobre l'estada d'Eduard Toda a Egipte

Egipte centra La vitirna del mes de setembre   Egipte centra La vitirna del mes de setembre

La vitrina del mes de setembre se suma a la celebració de l'Any Toda, en commemoració del 75è aniversari de la seva mort

La Biblioteca Museu Balaguer dedica La vitrina del mes de setembre a l'estada d'Eduard Toda i Güell a Egipte. Enguany, se celebra l'Any Toda en commemoració del 75è aniversari de la mort de l'il·lustre reusenc. La Biblioteca Museu Balaguer hi és present en diferents àmbits: en els actes programats sota el títol Eduard Toda i Güell. Un reusenc polièdric, amb la cessió de documents per a una de les exposicions dedicades a Toda i amb la participació en el documental Les 7 vides d'Eduard Toda.

Fruit de la relació que hi hagué entre Toda i Víctor Balaguer, la Biblioteca Museu atresora una col·lecció de peces egípcies i documentació diversa sobre l'estada de Toda a Egipte. Una part d'aquesta documentació es pot veure a La vitrina del setembre. S'hi exposen diferents tipus de documents: una petita mostra de les fotografies preses durant el viatge; alguns manuscrits dels articles que Toda va publicar el 1884 a la premsa espanyola, com ara: «A las Piràmides», «Cleopatra» i «Las Mesquitas del Caire»; algunes transcripcions de jeroglífics que després van il·lustrar el llibre Son Notém en Tebas (1887) i els llibres principals que Toda va escriure sobre aquesta estada a Egipte: La muerte en el antiguo Egipto (1887) i A través del Egipto (1889).

A La vitrina també es pot veure el Catálogo de la colección egípcia (1887), escrit pel mateix Eduard Toda i en el qual es descriu la col·lecció egípcia de la Biblioteca Museu, abans esmentada.

La Biblioteca Víctor Balaguer ja treballa en La vitrina del mes d'octubre, la qual estarà dedicada a les avantguardes.

A La vitrina, cada mes s'hi podrà veure una mostra de llibres i documents de temàtica diferent. La Biblioteca du a terme aquesta activitat per fer més visibles els seus fons.

Per a més informació, podeu accedir al catàleg de la Biblioteca Víctor Balaguer.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00