Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/06/2015

Andreu Noguero Cazorla guanya el premi honorífic María García Rubio 'Mary' del 18è concurs fotogràfic 'L'empremta femenina'

Els guanyadors del concurs fotogràfic  Els guanyadors del concurs fotogràfic

L'exposició de les obres presentades romandrà oberta fins al 4 de juliol a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

El passat divendres 19 de juny, la sala d'actes de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell va acollir l'acte de lliurament de premis de la 18a edició del concurs fotogràfic "L'empremta femenina", que enguany encetava una nova etapa amb l'inici del premi honorífic Maria Garcia Rubio "Mary", en record de la fotoperiodista vilanovina. Aquesta edició especial vol retre l'homenatge que es mereix a aquesta dona valenta i pionera a la nostra comarca, que ens mostrava com un regal la seva interpretació del món a través de les imatges. Amb el desig de posar en valor aquesta figura sens dubte rellevant, s'inicia aquesta primera edició del premi honorífic de fotografia que du el seu nom i que voldríem fos una inspiració per a la creació d'identitats femenines lliures.

Aquest concurs, ja un clàssic a la nostra ciutat, vol ser un reflex de la vida de les dones i la seva riquesa simbòlica en el nostre entorn més proper. Des de la mirada artística i l'adequació temàtica té com objectiu fomentar la creativitat plàstica reflectint la vida quotidiana de les dones en totes les seves vessants: laboral, familiar, social... per fer visible la seva imprescindible participació en l'evolució de la nostra societat.

El 12 de juny de 2015 va tenir lloc el veredicte del jurat que ha estat format per Rosa M. Farriol (fotògrafa), Laura Prego (jurat de la Federació Catalana de Fotografía), i Carles Castro (fotoperiodista), que van atorgar els premis.

Les persones guanyadores d'aquesta edició han estat:

- Premi honorífic Maria Garcia Rubio "Mary": Andreu Noguero
- Premi d'honor a la col·lecció: Joan Serrano Zoroa
- Primer premi: Miguel Rodriguez Martínez
- Segon premi: Jordi Gol Montouto
- Tercer premi: Jesús Doménech Font
- Premi especial: Joan Guasch Fernández

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va cloure l'acte agraint la tasca de les associacions fotogràfiques que fa mantenir aquest art en alça i recordant la figura de la Mary Garcia Rubio que, fruit de la seva personalitat i la seva obra, ens acompanyarà sempre amb un llegat preciós.

Concurs fotogràfic

Emmarcat en les activitats de l'Agora d'Equitat, el concurs ha estat organitzat pel Col·lectiu Fotogràfic Fotoítaca de l'AV de Sant Joan, la Federació Catalana de Fotografia i el Servei de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

L'exposició de totes les fotografies romandrà oberta al públic fins al 4 de juliol de 2015 a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

- Àlbum fotogràfic del concurs
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00