Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/05/2013

VNG ja disposa d'una ordenança reguladora de l'ocupació de la via pública amb mobiliari d'establiments comercials i de restauració

L'ordenança buscar facilitar l'assentament de negocis, i alhora el gaudi ciutadà de la via pública  L'ordenança buscar facilitar l'assentament de negocis, i alhora el gaudi ciutadà de la via pública

Es va aprovar inicialment amb els vots a favor de CiU, IC-Verds i la CUP, l'abstenció del PSC i el vot en contra del Partit Popular

La sessió plenària d'aquest mes de maig va servir per debatre i aprovar inicialment una nova ordenança reguladora de l'ocupació de la via pública amb mobiliari d'establiments.

Durant els últims anys, el municipi de Vilanova i la Geltrú ha gaudit d'un increment molt significatiu de les activitats dutes a terme a l'aire lliure. Mercadals, fires i rues de diverses característiques han aprofitat el clima suau de la comarca per a proliferar. Per una altra banda, la promulgació de normativa específica com la llei antitabac i l'aparició de noves formes d'ocupació de l'espai públic com les tarimes en calçada o els cossos tancats, ha provocat un increment de les demandes d'ocupació de via pública per part dels establiments de restauració de tot el municipi.

Tot això s'uneix a la voluntat de l'Ajuntament de regular situacions com els aprofitaments especials als espais de la via pública per part de determinats establiments de restauració.

La convivència de totes aquestes circumstàncies amb la situació econòmica actual ha fet palesa la necessitat d'afrontar una normativa específica per a regular de forma objectiva i tècnica tant les noves situacions d'ocupació de la via pública esmentades com les ocupacions tradicionals. Tot plegat per garantir, d'una banda, la facilitació d'assentaments d'establiments comercials a l'espai públic; i de l'altra, un ús acurat i racional de l'espai públic que no impedeixi ni dificulti la resta d'activitats al carrer.

L'ordenança neix amb el triple objectiu d'endreçar l'espai públic mitjançant la regulació de les terrasses d'establiments de restauració, fent especial èmfasi a la seva dimensió, situació, mobiliari i elements auxiliars; de facilitar l'assentament d'establiments de restauració per a reactivar l'economia; i de garantir l'accessibilitat a establiments i via pública del municipi pel gaudi de l'espai públic per part de la ciutadania.

L'ordenança estableix les normes de localització de les terrasses, dividint la ciutat en zones; recull les condicions dels diferents elements existents a les terrasses, fent èmfasi en l'espai ocupat, el mobiliari o els elements auxiliars; estableix disposicions relatives als horaris; i recull les disposicions relatives a la concessió de les llicències d'ocupació, a banda d'unes mesures de col·laboració cívica per afavorir la bona convivència veïnal.

La regidoria de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria García, ha mostrat la seva satisfacció per l'aprovació d'una ordenança que fins ara no existia i "que era necessària per regular la proliferació d'activitats al carrer, i que s'ha treballat durant molts mesos per obtenir el màxim consens entre totes les parts implicades".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00