Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/10/2014

Roda de saxos, cante jondo i l'Illa del tresor per als petits, aquest cap de setmana

El Ballet Flamenco de Andalucía desplegarà el seu art al Principal    El Ballet Flamenco de Andalucía desplegarà el seu art al Principal

La programació d'arts escèniques porta propostes per a tots els gustos

Aquest és un bon cap de setmana per als amants del jazz. I és que dissabte l'Auditori Eduard Toldrà acollirà l'homenatge a Ricard Roda "Roda de saxos". Roda, que va morir el 2010, va ser un dels pioners del jazz amb més ofici i honestedat de l'escena del país. El projecte "Roda de saxos" reivindica el seu llegat professional i humà, recuperant el seu propi projecte, ara de la mà del seu deixeble Gaby Ardèvol, comptant amb la col·laboració del gran músic i pianista Francesc Burrull. Entre l'elenc artístic destaquen el vilanoví Jordi Paulí al saxo alt, i el sitgetà Josep "Pinyu" Martí a la bateria.
L'espectacle començarà a les nou del vespre.

I diumenge és l'hora del ballet. En aquest cas el Ballet Flamenco de Andalucía, màxim referent d'arte jondo, que porta l'espectacle "En la memoria del cante: 1922". El ballet ha exercit d'ambaixador del flamenc des de la seva creació fa 19 anys, passant per escenaris de tot el món, i sent mereixedor de diversos premis de renom. La companyia ha esdevingut pedrera de talents de renom internacional, i ara ofereix un homenatge als artistes que van marcar un moment crucial per al flamenc i van contribuir a la continuïtat del cante. L'any 1922 es va celebrar a Granada un concurs de cante jondo que va marcar un abans i un després, liderat per Manuel de Falla i Zuloaga amb l'impuls de Federico García Lorca, entre d'altres.
Tot un espectacle, diumenge a les 19 h al Principal.

I aquest cap de setmana els més menuts també tenen una cita amb l'espectacle de La Xarxa. La companyia Veus Veus porta una versió per a infants de 6 a 14 anys de "L'Illa del tresor". Es tracta d'una obra de teatre musical en la que un jove i la seva mare intenten localitzar el tresor del mariner Billy Bones. Es podrà veure diumenge al Círcol Catòlic a dos quarts de sis.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00