Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/04/2016

Jornada formativa 'Teixint la convivència’'

La jornada és gratuïta i oberta a tothom    La jornada és gratuïta i oberta a tothom

La jornada se celebrarà dijous vinent, i aportarà l'experiència de les persones que han passat per un procés migratori, i de les persones que formen part d'entitats que els donen suport i acompanyament

La Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG ha organitzat per dijous 21 d'abril a les 18 h una jornada formativa al voltant de la diversitat i la convivència. Sota el títol “Teixint la convivència”, vol mostrar el treball de les entitats en la millora de les relacions i la cohesió social.

La jornada anirà a càrrec de: Raul Martínez, sociòleg, subdirector de la Fundació CEPAIM per la convivència i la cohesió social, i autor de la novel·la “Nadie te está esperando”; Mari Pau Munuera, presidenta de l'Associació de Dones La Frontissa i membre de SOS Racisme; i comptarà també amb el testimoni de Sadio Marega, vilanoví provinent del Senegal, i Manoli Àlvarez, vilanovina provinent d'Extremadura.

La jornada, que és oberta i gratuïta i se celebrarà a la Sala Noble de la Casa Olivella, vol aportar una visió des de l'experiència: d'una banda del camí vital de les persones que han passat per un procés migratori, i de l'altra, de les persones que formen part d'entitats que, dia a dia, donen suport i acompanyament a la ciutadania que es veu obligada a abandonar el lloc on va néixer i cercar una vida millor.
Les entitats són agents clau per afavorir la convivència ciutadana. Aporten serveis de suport específic que promouen la igualtat d'oportunitats i l'equitat a col•lectius vulnerables, i promouen accions de relació, coneixement mutu i intercanvi entre persones i col•lectius d'orígens culturals diversos.

La novel•la “Nadie te está esperando” tracta amb ironia, humor i cruesa la realitat de la immigració d'origen estranger, en concret la provinent del Senegal, i les seves relacions amb la immigració dels anys 60 a Catalunya des del coneixement directe que tenen les persones que treballen a les entitats.

Podeu consultar el díptic informatiu aquí.

Més informació a la Regidoria de Convivència i Equitat, al telèfon 93 814 00 00 extensió 3370, o al correu electrònic convivencia@vilanova.cat

Amb el suport de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i la Diputació de Barcelona.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00