Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/09/2014

32a Setmana del Llibre en Català

Coincidint amb aquesta edició es presenta el projecte 'Capçalera' en què han pres part les Biblioteques de VNG

Entre els dies 5 i 14 de setembre se celebra a l'esplanada de la Catedral de Barcelona La Setmana de Llibre en Català durant 10 dies. Aquesta és una mostra que permet reconèixer la tasca de les editorials que editen en català, de les llibreries actives i de les revistes, donant visibilitat al llibre i a les publicacions periòdiques en català. També compta amb la col·laboració de les biblioteques públiques i entitats culturals que dinamitzen i faciliten l'accés a la cultura i posa, molt especialment, l'accent en facilitar l'accés als fons editorials, alhora que és un espai per presentar les darreres novetats i oferir eines de foment i recomanació lectora.

La Setmana va començar fa trenta-dos anys a l'estació de Sants com a expositor de l'encara incipient mercat del llibre en català. A mig camí entre la reivindicació cultural i la necessitat d'ampliar el mercat, l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, organitzadora de la proposta, ha mantingut aquesta fita des de llavors.
Dóna l'oportunitat de recuperar antics fons editorials i descobrir editorials i llibreries. A més a més ofereix un extens programa d'activitats amb tertúlies, lectures en veu alta, espectacles, cites amb entitats...

Cada any s'entrega el Premi Trajectòria, i en aquesta ocasió ha estat atorgat a l'escriptora i professora Carme Riera. L'acte de lliurament del premi serà el divendres 12 de setembre, a les 19.30 h, en el marc de la Setmana del Llibre en Català.

Enguany també es presentarà el projecte Capçalera, en el qual hi han pres part les Biblioteques de Vilanova. Aquest projecte, impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones, impulsa una relació directa i estreta entre un autor català i una biblioteca pública. En el cas de Vilanova i la Geltrú les autores han estat Teresa Costa-Gramunt, amb la biblioteca Joan Oliva i Milà, i Mercè Foradada Morillo amb la biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Fruit d'aquesta relació les biblioteques públiques han difós la seva obra, han millorat la informació de les autores a la viquipèdia i han ampliat el seu fons documental, mentre que les autores han col·laborat en activitats organitzades per les biblioteques i han fet un text que destaca la seva relació amb les biblioteques i el seu paper com agents culturals. Els podeu llegir a:

- Teresa Costa-Gramunt: Hores en una biblioteca

- Mercè Foradada Morillo: La meva biblioteca de capçalera
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00