Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/05/2013

La platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú rep la bandera blava

Les banderes blaves fa anys que onegen a les platges de qualitat com les vilanovines    Les banderes blaves fa anys que onegen a les platges de qualitat com les vilanovines

La ciutat gaudirà aquesta temporada de dues banderes blaves: la d'aquesta platja i la del port esportiu

El cada any per aquestes dates, les poblacions costaneres de tot l'estat espanyol reben els distincions de qualitat de l'Associació Espanyola d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), les conegudes banderes blaves.
Des de fa alguns anys, de les cinc platges vilanovines, aquest distintiu el rebien les d'Adarró, Sant Gervasi i Ribes Roges, a banda del port esportiu de la ciutat.
En aquesta temporada de bany que tot just s'inicia demà, Vilanova i la Geltrú només tindrà la bandera blava de la platja de Ribes Roges.
Un fet que, segons la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat Glòria Garcia, "no significa en absolut que les platges de la ciutat hagin perdut qualitat, ja que les 5 platges reuneixen tots els estàndards de qualitat, com cada any, i reben el mateix manteniment i gestió de cada temporada".
Unes platges que, recordem-ho, gaudeixen dels certificats de qualitat Ecoplayas i Sicted.

Val a dir que són diverses les poblacions catalanes que han vist reduït el nombre de banderes blaves atorgades aquest any, després que l'Agència Catalana de l'Aigua hagi deixat de formar part del jurat.

Tot i que des de l'Ajuntament es treballa com cada any perquè la qualitat de les platges es mantingui en l'alt nivell que les caracteritza, la regidora recorda que enguany hi haurà menys banderes onejant: es tracta dels certificats ISO mediambiental i la marca Q de qualitat, que requereixen d'una auditoria molt costosa de la que el govern ha preferit prescindir per estalviar en la despesa municipal.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00