Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/03/2013

Més d'un miler d'activitats als centres cívics de VNG al llarg del 2012

Neus Lloveras s'ha mostrat satisfeta per la valoració que han fet els usuaris enquestats  Neus Lloveras s'ha mostrat satisfeta per la valoració que han fet els usuaris enquestats

La col·laboració i el suport a les entitats socials, entre les accions més destacades

Durant l'any 2012 la Xarxa de centres cívics de VNG han acollit un total de 445 cursos de diferents temàtiques i organitzats per les diferents entitats amb un total de 4.512 inscripcions repartides en els diferents trimestres de l'any. D'aquests cursos, 199 són organitzats per les associacions de veïns, 168 organitzats per diferents entitats i 78 pels centres cívics directament.

La Xarxa està formada pels centres de Sant Joan, la Geltrú, la Collada, Molí de Vent, la Sardana, Mar, Can Pahissa i Tacó.
Els usuaris i usuàries donen una mitja de 7 en el nivell de satisfacció general respecte els centres cívics. Cal destacar que la valoració de la professionalitat en l'atenció per part dels directors i directores dels equipaments supera el 8. Aquesta qualificació es basa en 320 enquestes contestades pels usuaris, que també han valorat les instal·lacions, programació, difusió i serveis oferts amb una mitja per sobre de 7.

En aquest sentit, l'Alcaldessa i responsable de l'Àrea de Participació, Neus Lloveras, s'ha mostrat molt satisfeta "perquè aquestes dades demostren que els centres cívics complexen les tres funcions essencials: apropar els equipaments a la ciutadania, la cohesió social, i facilitar instal·lacions a les entitats perquè puguin organitzar activitats".

Els 8 espais són seu de 85 entitats de la ciutat, tant entitats veïnals, com culturals, de salut, de cooperació, esportives, etc. En aquests moments de dificultat és interessant destacar que els centres cívics col·laboren amb diverses causes i projectes socials com ara la Mensa del Cor, amb la recollida d'aliments apadrinats per ciutadans/es per menús escolars, i cedint els espais a l'Associació Alè per tirar endavant el projecte Cafè Caliu d'esmorzars per gent sense recursos que començarà en breu.

També segueix la col·laboració amb Càritas i Creu Roja per recollir aliments durant tot l'any i en la recollida de joguines de Nadal. En breu començarà la col·laboració amb Garraf Petit. Aquesta entitat recollirà llibres de segona mà que vendrà per obtenir recursos pel seu projecte de donar vals de compra de menjar fresc a diferents famílies.

Per altra banda els horts que hi ha als centres cívics de Sant Joan i Sardana estan cuidats pel Centre de Dia d'Adolescents i per malats mentals.

Al llarg de l'any s'han fet 983 cessions d'espai puntuals a entitats que no tenen la seva seu en un dels equipaments de la Xarxa però que l'utilitzen de forma puntual o esporàdica per a dur a terme diferents activitats. La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, per exemple, aplega més de 100 persones un cop per setmana en un centre cívic. També són seu d'entitats de suport a diferents malalties com: parkinson, fibromiàlgia, càncer de mama, càncer de laringe, minusvàlids, cercle de sords, esclerosi múltiple, etc.
Els centres cívics han acollit 100 xerrades i activitats puntuals que inclouen les celebracions del calendari festiu con les castanyades o els brindis de Nadal, 45 exposicions i 26 tallers puntuals d'un sol dia o de poques sessions.

La Xarxa de centres també acull diferents serveis com el menjador de Can Pahissa, les ludoteques La Bruixa i El Llampec, els Espais Jove i d'Acció, el servei de guarda Minuts Menuts, el Banc del Temps o els espais infantils i de joc.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00