Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/05/2014

Moltes activitats pels més petits a Expomar a través de Projecte Clipperton

Hi haurà propostes per a nenes i nens d'entre 5 i 12 anys

A la Fira Expomar de Vilanova i la Geltrú, Projecte Clipperton, amb la col·laboració d'Slowkids, una associació que s'ocupa de l'alimentació i l'educació de la nutrició infantil, proposaran activitats de cuina, reciclatge i joc. Els tallers estan dirigits a nenes i nens d'entre 5 i 12 anys, a bord del Laboratori Flotant Catalunya al vaixell Carolin, que es trobarà atracat al port
Les propostes començaran aquest dissabte de les 11 a les 12.30 h quan es farà el joc "La Pesca del Dia". Després de construir petites canyes de pescar els nens pescaran diversos objectes d'una peixera a la coberta del vaixell. Els articles seran mostres o exemples del que es pot trobar al mar: fauna, flora i desafortunadament també mostres d'escombraries. Cada objecte tindrà un missatge i es plantejaran qüestions i consideracions relacionades amb la contaminació i la sobrepesca.

El mateix dissabte, de les 16 a les 17.30 h es farà el "Taller de reciclats creatiu i útil". Es tracta de crear una bossa d'anar a comprar a partir d'una samarreta usada. En lloc de cosir es faran nusos, i s'ensenyaran fonaments del coneixement marí. Finalment, els nens portaran a casa seva pròpia bossa per usar-la en lloc de les bosses de plàstic.

Finalment, diumenge, entre les 11 i les 12.30 h és durà a terme el "Taller de batuts casolans" a través de la producció d'un aliment bàsic, com un batut de fruites de temporada. Es tracta d'explorar els cinc sentits i la utilitat de l'autosuficiència.

Els tallers estaran dirigits per Paola Linda Sabatti, del Projecte Clipperton; i Giovanni Bruni, d'Slowkids. Projecte Clipperton és una organització internacional independent, sense finalitats de lucre, que promou conceptes entorn l'exploració del món, tot organitzant expedicions, recerca científica, exposicions, disseny i desenvolupament de programes d'educació. Els temes que exploren són presentats després en seminaris i xerrades públiques que inspiren al públic per a que explori el seu propi entorn, les seves pròpies capacitats, i prendre nota de la situació de l'entorn. A més, cada expedició recopila dades científiques essencials que es publiquen en revistes especialitzades per tal de millorar el coneixement sobre el medi ambient, o els ecosistemes, en cada localitat o regió visitada.

Per aquest 2014 Projecte Clipperton s'ha proposat portar el Laboratori Flotant Catalunya des d'abril a setembre de 2014, a bord del vaixell Carolin. Es recorrerà tota la costa catalana, des de Cap de Creus fins el Delta de l'Ebre, realitzant tallers i expedicions d'art i ciència amb els seus professionals vinguts d'arreu del món amb la col·laboració amb les organitzacions i les administracions locals.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00