Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/09/2013

Obert el termini de presentació de propostes ciutadanes per a la primera Assemblea Municipal Oberta de VNG

L'Alcaldessa ha explicat el funcionament de l'Assemblea Municipal Oberta als mitjans de comunicació L'Alcaldessa ha explicat el funcionament de l'Assemblea Municipal Oberta als mitjans de comunicació

La ciutadania, a títol individual, i les entitats poden presentar propostes a l'Assemblea del 16 de setembre fins al 16 d'octubre

El proper dissabte 16 de novembre, a partir de les 18 h a Neàpolis, tindrà lloc la 1a Assemblea Municipal Oberta de Vilanova i la Geltrú (AMO). Aquesta és una nova iniciativa de participació ciutadana que l'Ajuntament impulsa arran d'una moció presentada per la Candidatura d'Unitat Popular.

L'assemblea serà un acte públic on la ciutadania podrà escoltar i debatre propostes d'interès general per la ciutat i que hauran estat proposades directament per entitats o veïns i veïnes de Vilanova i la Geltrú.

Concretament, des d'aquest dilluns i fins al 16 d'octubre es podran presentar les propostes, que hauran de tenir un abast municipal. Un cop finalitzat aquest termini, una comissió formada pel Defensor de la Ciutadania i el Departament de Participació serà l'encarregada d'agrupar ponències sobre un mateix tema i filtrar aquelles que no siguin d'interès general. Finalment, d'entre les propostes acceptades, es realitzarà un sorteig per establir l'ordre de les 6 ponències que aniran a l'AMO.

Les propostes que finalment aprovi l'assemblea es traslladaran a la Comissió informativa corresponent per al seu debat i per elevar al Ple municipal aquells acords que es creguin convenients.

El dilluns 28 d'octubre es publicaran les propostes que aniran a la 1a Assemblea i també s'obrirà un nou període per inscriure's com a públic assistent a l'assemblea. 

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha explicat que l'Assemblea "és una nova línia de participació ciutadana, que segueix la línia de la transparència municipal, per arribar a la ciutadania i recuperar la seva confiança, que crec que és una obligació de les administracions públiques". Lloveras ha destacat que "estem endegant iniciatives, donant a la ciutadania la possibilitat de presentar temes a debatre, que si es consideren adients poden arribar a debatre's en un Ple municipal".

Podeu consultar tota la informació sobre el funcionament de l'AMO en aquest enllaç.

Podeu presentar la vostra proposta clicant aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00