Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/03/2016

L'Assemblea Municipal Oberta aprova cinc propostes sobre promoció turística, seguretat vial, mobilitat i accessibilitat

Votació de propostes a l'Assemblea Municipal Oberta      Votació de propostes a l'Assemblea Municipal Oberta

Una quarentena de persones participen en la tercera edició d'una AMO a VNG

 Les cinc propostes presentades a l'Assemblea Municipal Oberta de dissabte van ser votades afirmativament. "La Geltrú, marca turística especialitzada en l'entorn medieval",AMO, proposta 1 les "Mesures de seguretat vial adreçades a la infància", les "Places d'aparcament per a dones embarassades", "El pas sota via del carrer de l'Àncora" i l'"Espai adaptat per al casal de dones" seran traslladades a les comissions informatives municipals corresponents per tal de buscar-ne la viabilitat.

Una quarentena de persones van assistir a la tercera edició d'una Assemblea Municipal Oberta a VNG, que va tenir lloc a Neàpolis.

La primera proposta debatuda, presentada per Manel Mateos, suggeria la creació d'un nou eix turístic, "alternatiu al sol i platja", al nucli de la Geltrú, utilitzant elemeAMO, públicnts tecnològics com ara una aplicació per a telèfons mòbils i la tècnica de la realitat augmentada. 20 persones van votar afirmativament la iniciativa, mentre que 7 s'hi van mostrar contràries i 7 més es van abstenir.

La segona proposta demanava mesures de seguretat vial adreçades a la infància, amb suggeriments com els camins escolars i els itineraris segurs. La va presentar Clara Alba Mansilla, que va fer especial èmfasi en les cruïlles de la rambla i en la plaça de la Mediterrània. La ponent va demanar "posar en valor les places, els espais públics". Aquest punt va quedar aprovat amb 36 vots a favor i sense cap vot en contra ni abstenció.
AMO, proposta 2
En tercer lloc l'assemblea va debatre una proposta de l'associació La Frontissa de places d'aparcament per a dones embarassades. La ponent va exposar les dificultats d'entrar i sortir d'un vehicle en aparcaments en bateria i va demanar places d'ample especial en els aparcaments municipals de la ciutat perquè "el fet d'estar embarassada i dur una vida normal no és fàcil". Aquesta iniciativa va comptar amb 31 vots a favor.

El pas sota la via del carrer de l'Àncora va ser el quart tema debatut a l'AMO. La proposta de Fèlix Senabre contempla que el pas per l'estació AMO, proposta 3sigui lliure per a tothom i també complementar la mobilitat de la sortida de l'estació pel barri de Mar amb "un carril bici des del carrer Llibertat fins al pas i des del pas fins els diferents equipaments de la zona". El ponent també va reivindicar un diàleg amb ADIF i RENFE sobre la globalitat del servei a Vilanova i la Geltrú. El punt va aconseguir 35 vots a favor, sense vots en contra ni abstencions.

La darrera proposta va ser la demanda del Casal de Dones d'un espai adaptat per les seves activitats. Actualment aquest col·lectiu disposa d'un local cedit que no està adaptat, fet que els genera diferents dificultats d'accés. La ponent va AMO, proposta 4demanar, a més a més, un local amb una millor ubicació perquè ara "som invisibles, no se'ns veu". 34 persones van votar a favor de la proposta i 2 es van abstenir.

Les cinc propostes aprovades seguiran el seu procés. El defensor de la Ciutadania, Josep Ibars, que va ser l'encarregat de moderar l'Assemblea, va explicar que des de la seva oficina s'encarreguen de fer el seguiment, "les propostes aprovades tenen un recorregut bastant llarg".

El regidor de Participació, Juan Luís Ruiz, ha valorat positivament el desenvolupament de l'assemblea, “tot i que cal treballar per mantenir l'interès de la ciutadania en aquestes accions”. Les assemblees municipals obertes es duen a terme cada sis mesos, aproximadament. La pròxima és previst celebrar-la el mes de novembre.

Totes les propostes presentades en les diferents AMOs es poden consultar un espai del web municipal i també es pot fer el seguiment de cadascuna de les propostes presentades.

AMO, alcaldessa, Ibarst i Juanlu


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00