Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/03/2017

Satisfacció del Govern de VNG pel consens polític a l'hora d'ordenar i millorar el trànsit a la façana marítima

Les primeres accions que es faran i que també contempla el Pla de Mobilitat són la creació d'una zona verda d'aparcament regulat i la implantació de zones 30 a Ribes Roges

La unanimitat amb la qual ahir van prosperar la majoria de punts del Ple ordinari de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha estat una de les qüestions destacades per l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, en la compareixença que fa el Govern municipal davant dels mitjans de comunicació amb posterioritat a aquesta sessió. Per a l'alcaldessa de VNG “l'acord va permetre la tramitació de temes importants per a la ciutat com per exemple l'ordenació del trànsit rodat a la façana marítima” mitjançant la creació d'una zona verda d'aparcament al barri de Ribes Roges.

Sobre aquesta qüestió també s'ha expressat el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet qui ha destacat “l'oportunitat de poder dur a terme aquesta acció, que ja es preveu en el Pla de Mobilitat, mitjançant una subvenció d'uns 300.000 euros de la Generalitat de Catalunya en l'àmbit del turisme de qualitat”. Per al regidor Giribet la implantació d'una zona regulada d'aparcament a Ribes Roges “similar a la zona blava però gratuïta per al veïnat del barri a un preu reduït per als residents a la ciutat ha de servir per anar reduint el trànsit de vehicles pel passeig” amb l'objectiu que “cada vegada hi hagi menys vehicles privats”. Així mateix, Joan Giribet ha anunciat que “també s'implantaran les zones 30 a la ciutat per afavorir l'ús de la bicicleta i la circulació dels vianants”. Aquestes zones 30 seran una realitat a partir d'aquest estiu a tot el barri de Ribes Roges.

Aquesta primera intervenció per implantar aparcament regulat de zona verda a Ribes Roges es complementarà amb la creació d'un aparcament dissuasiu a la ronda d'Europa. Aquest serà gratuït i es connectarà amb les platges mitjançant un servei de busos llançadora. Aquesta segona fase, segons ha explicat el regidor de Mobilitat “està vinculada al projecte de naturalització de la platja del Far que preveu l'eliminació de l'aparcament en aquest espai” que s'anirà regenerant creant un nou paisatge dunar.

zona verda ribes roges 2La zona verda al barri de Ribes Roges funcionarà durant els mesos d'estiu i afectarà al voltant d'un miler de places d'aparcament dels següents carrers: de Marcel·lina Jacas, de Lluis Requesens, d'Isaac Peral, de Joan d'Àustria, de Juan Sebastián el Cano, de Ramon Marquet, de Roger de Llúria, de Juan de la Cosa, de Ponent, de Bernat de Vilamarí, de Ramon Llull, del Rei Pere del Cerimoniós, de Ramon Muntaner, d'Alexandre de Cabanyes, dels Navegants, de Roger de Flor, de la Ronda de la Mar Mediterrània, dels Almogàvers i les dues esplanades habilitades per estacionar al carrer d'Alexandre de Cabanyes i a la ronda de la Mar Mediterrània. El funcionament d'aquesta nova zona regulada serà similar a la zona blava que ja hi ha establerta al passeig de Ribes Roges, amb un tarifa simbòlica per als residents de VNG que paguen l'impost de circulació a la ciutat i gratuïta per als veïns del barri de Ribes Roges. A la resta de vehicles se'ls aplicarà la tarifa habitual de zona blava.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00