Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/02/2014

Nova visita guiada 'Mirades a la col·lecció: el Cafè Foment'

'Mirades a la col·lecció: el Cafè Foment' 'Mirades a la col·lecció: el Cafè Foment'

En aquesta edició es farà una anàlisi en profunditat de les obres que havien estat penjades en aquesta entitat

Dins del cicle Mirades a la col·lecció, aquest diumenge 16 de febrer, a les 12 h, tindrà lloc a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer una mirada en profunditat al conjunt d'obres que decoraven la cafeteria del Foment Vilanoví.

L'any 1925, Joaquim Mir, va impulsar, i en part executar, la decoració mural del Cafè Foment, juntament amb E.C. Ricart, Alexandre de Cabanyes i Martí Torrents va crear un conjunt de pintures, amb Vilanova com a inspiració principal, per a la cafeteria de l'anomenat en aquell moment Fomento del Trabajo, que l'any 1907 s'havia traslladat al local de l'antic Círculo Villanovés, a la plaça de la Verdura.

A poc a poc va anar afegint activitats recreatives a la seva activitat principal, que anà quedant en un segon terme fins a desaparèixer totalment i convertir-se en una societat recreativa i cultural, tal i com l'hem conegut.

Per aquesta visita cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 938154202 o bé al correu electrònic informacio@victorbalaguer.cat. El preu és de 3 euros per persona.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00