Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/02/2014

Suport de l'Ajuntament de VNG a l'escola Sant Bonaventura després de la sentència del TSJC

  L'alcaldessa de la ciutat i la regidora d'Educació han parlat de la sentència del TSJC que afecta l'escola Sant Bonaventura   L'alcaldessa de la ciutat i la regidora d'Educació han parlat de la sentència del TSJC que afecta l'escola Sant Bonaventura

La regidora d'Educació defensa el model lingüístic i de país i l'atenció personalitzada que ja preveu la LEC

L'escola Sant Bonaventura de Vilanova i la Geltrú és un dels cinc centres educatius afectats per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que determina que s'hagin d'impartir en castellà com a llengua vehicular, un 25% de les hores lectives per la demanda judicial efectuada per una família del centre, conjuntament amb d'altres quatre famílies d'altres escoles i instituts catalans.

El ple de l'Ajuntament de VNG va aprovar ahir amb els vots a favor del Govern municipal i també de la majoria del Ple, excepte el Grup Municipal del Partit Popular, una moció de la CUP que acorda, entre d'altres, "rebutjar la sentència del TSJC que pretén introduir el castellà com a llengua vehicular" i "insta el Govern de la Generalitat a continuar blindant el model d'escola catalana, defensant l'aplicació de la legislació vigent".

Sobre aquesta sentència i sobre la moció del Ple d'ahir, la regidora d'Educació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, ha destacat el fet que la sentència "va contra el model lingüístic i de país que ha funcionat durant més de 30 anys". En aquest sentit, la regidora d'Educació ha afirmat que "com Ajuntament compartim la lluita legal que la Generalitat durà a terme", en referència a la decisió del Govern català de presentar recursos a la decisió del TSJC. Així mateix, Ariadna Llorens ha dit que "l'Ajuntament es posa a disposició de l'escola Sant Bonaventura i de les escoles de la ciutat per recolzar-les en tot el que creguin convenient i en qualsevol apunt legal que considerin". A banda, la regidora Llorens també ha manifestat que manté un contacte continuat amb la conselleria d'Ensenyament "amb la que tenim un posicionament compartit" i ha manifestat que "no permetrem que aquesta sentència trenqui la convivència de les aules catalanes o possibiliti la confrontació".

La regidora d'Educació de la ciutat ha explicat que actualment la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) ja contempla l'atenció personalitzada per als infants d'aquestes famílies que ho havien sol·licitat i critica que "la sentència entra en la part més pedagògica i determina la part que hi ha d'haver de castellà a l'aula". Així mateix, segons la regidora Llorens "es tracta més d'una qüestió ideològica que no pas d'una necessitat real". Finalment, Ariadna Llorens ha demanat tranquil·litat a la ciutadania perquè la Generalitat posarà mesures i prendrà decisions per tal de fer l'acompanyament necessari, sobretot en la figura dels directors que és en qui recau la responsabilitat de complir la sentència, segons el TSJC.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00