Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/05/2014

Dues hores del conte per commemorar el Tricentenari 1714 a les biblioteques de VNG

Les hores del conte serviran per explicar els fets de 1714 als més petits     Les hores del conte serviran per explicar els fets de 1714 als més petits

Dissabte 17 s'explicarà 'Una diada inesperada' a la Joan Oliva i dissabte 24 serà el torn de l'Armand Cardona amb 'Bandolers i barretines: el 1714 al Penedès'

Les biblioteques de Vilanova se sumen als diferents actes programats amb motiu del Tricentenari 1714 - 2014 a la ciutat i programen dues hores del conte relacionades amb els fets de 1714, amb la voluntat de difondre'ls entre els més menuts d'una manera distesa i amena.

Dissabte 17 de maig a les 12 h a la biblioteca Joan Oliva i Milà es farà l'hora del conte "Una Diada inesperada". L'actriu Carme Jariod ens convida a viatjar 300 anys enrere per viure i entendre un moment clau de la nostra història. L'activitat està adreçada a infants a partir de 4 anys.

I dissabte següent, 24 de maig, també a les 12 h, a la biblioteca Armand Cardona Torrandell s'oferirà l'hora del conte "Bandolers i barretines. El 1714 al Penedès", a càrrec de l'actor Bernat Soler. Un conte creat per ell mateix fent una versió lliure de la llegenda popular d'en Morrut, el llegendari bandoler que visqué al Penedès durant la Guerra de Successió, recopilada per Bienve Moya a "Llegendes del Penedès i les valls del Garraf".
"En Morrut, el llegendari bandoler, temut arreu del Penedès, n'està fins al capdamunt de francesos i ...", fins aquí podem llegir.

Com a complement d'aquestes activitats i amb la voluntat de col·laborar en la difusió i el coneixement dels esdeveniments del 1714, les biblioteques de VNG editaran una guia de lectura amb una selecció dels principals documents que tracten aquesta matèria, i que estarà disponible a partir de divendres 16 de maig. 
Podeu consultar la guia en aquest enllaç.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00