Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/01/2014

Manifest de les entitats del tercer sector social de VNG

La ciutat va celebrar el Dia dels Drets dels Infants el passat 20 de novembre   La ciutat va celebrar el Dia dels Drets dels Infants el passat 20 de novembre

Una quinzena d'entitats presentaran dimarts un manifest que es portarà a aprovació del Ple en forma de moció

Sovint associem la tasca de les ONGs i entitats de cooperació amb el Tercer Món, i no som conscients de les necessitats que hi ha a casa nostra i de la important tasca que lideren aquestes entitats. El proper dimarts 7 de gener les entitats del tercer sector social de Vilanova i la Geltrú presentaran un manifest sobre la situació actual a nivell de ciutat i de país.
Un manifest que el govern municipal portarà al proper Ple del 13 de gener en forma de moció. La intenció és que tots els grups municipals s'adhereixin a l'escrit, afavorint i facilitant el treball en favor de les persones més necessitades de la ciutat.

El manifest està signat per una quinzena d'entitats de la ciutat: Acaps - Associació Catalana d'Amics del Poble Saharauí, Associació Alè, Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú, Dones per al Desenvolupament. Cooperacció, Cooperavida, DIN's Garraf, Fundació Casa d'Empara, Garraf Coopera, Grup Solidaritat Fem Pous, INIPI Associació Solidària amb els pobles nadius d'Amèrica del Nord, Oxfam-Intermón, Pau i Solidaritat, Servei Habitatge Solidari de Càritas, La Mensa del Cor de Càritas, i la Fundació Privada Vida Útil.

Les entitats del tercer sector social es defineixen com a generadores de participació, compromís, solidaritat, corresponsabilitat, integració, enfortiment de la identitat col·lectiva, desactivació d'estereotips o tolerància. Amb aquest manifest volen fer reflexionar la societat sobre els efectes de les polítiques d'austeritat i les retallades, sobre el manteniment de les polítiques socials i de benestar, sobre la reducció dels recursos destinats als projectes d'ajuda al desenvolupament, sobre les persones més vulnerables al risc d'exclusió social i de pobresa, sobre el dret a l'habitatge, l'atur,... en definitiva, sobre la situació actual, en la que aquestes entitats centren els seus esforços amb l'ajut de col·laboradors i voluntaris.

El manifest es presentarà dimarts en un acte obert a la ciutadania, que es farà a l'Espai d'Entitats TOC a les 19h.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00