Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/10/2014

El programa de Canal Blau 'A peu de pàgina' debat sobre l'Eixample Nord

El debat que s'emet avui dijous, aborda des de diferents punts de vista, el futur planejament d'aquest sector

L'Eixample Nord i el seu futur planejament i desenvolupament com a àmbit estratègic de creixement de Vilanova i la Geltrú a llarg termini ocupa el debat del programa 'A peu de pàgina' que Canal Blau Televisió emet avui dijous en diferents franges horàries. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet, l'arquitecte i assessor en desenvolupament de l'Eixample Nord, Miquel Orriols; la geogràfa i Responsable d'Informació i Metodologia per a la Planificació i Avaluació de l'IDESCAT Anna Mompart i el representant de la plataforma 'Parlem', Conrad Rovira van posar sobre la taula les controvèrsies així com també les coincidències al voltant d'aquest sector.

Per a Joan Giribet cal planificar el futur desenvolupament de la capital del Garraf i el que es pretén actualment és que aquest planejament que "abans es considerava un únic sector ara es planteja en tres sectors independents". Així mateix, el regidor d'Urbanisme va reiterar que per a l'Ajuntament l'habitatge no és la finalitat alhora de desenvolupar l'Eixample Nord sinó que la prioritat "es disposar de sòl per poder atraure activitat econòmica i/o industrial vinculada sobretot al coneixement, la tecnologia i la UPC" aplicada a la salut, les dependències i la gent gran. A més, segons Joan Giribet, "la virtut del planejament que es pretén fer és que planteja un creixement en un escenari a 80 o 100 anys".

D'altra banda Conrad Rovira, en nom de la plataforma 'Parlem' va fer referència a les circumstàncies que van envoltar l'inici del projecte Eixample Nord "que eren molt diferents a les actuals on s'han produït canvis molt profunds a nivell econòmic però també demogràfic". En aquest sentit, Conrad Rovira va afirmar que segons l'opinió del col·lectiu que ell representa "fer processos irreversibles en aquest moment d'inestabilitat sembla poc prudent". Per la seva banda, la geogràfa i Responsable d'Informació i Metodologia per a la Planificació i Avaluació de l'IDESCAT, Anna Mompart, va voler introduir elements relatius a les previsions de creixement demogràfic de Vilanova i la Geltrú. Sobre aquest qüestió va explicar que "el creixement de VNG es va estancar el 2008 i ara s'està perdent població igual que passa al conjunt de Catalunya, la qual cosa fa preveure que en els propers anys el saldo de creixement serà negatiu". En base a aquestes previsions la geògrafa Anna Mompart va considerar que "és una bona idea fer un desenvolupament per sectors".

Quant a les intervencions de l'arquitecte Miquel Orriols, va explicar que "l'Ajuntament des de fa anys creia que el sector Eixample Nord era estratègic perquè permetia pensar i planificar el seu desenvolupament i que esdevingués la gran oportunitat per definir la ciutat del segel XXI". En aquest sentit, Miquel Orriols va dir que l'any 2005 l'Eixample Nord "es va passar a iniciativa pública perquè es va considerar estratègic". Segons Orriols "si no es pensa en un planejament sencer i coherent s'anirà convertint aquella part en un àmbit caòtic i incoherent".

El debat també va abordar els convenis urbanístics entre l'Ajuntament de VNG, l'Incasol i Subirats-Berenguer per preservar Platja Llarga, l'edificabilitat de la qual va ser traspassada al sector Eixample Nord.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00