Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/09/2015

El Ple Ordinari de setembre aprova un ajut extraordinari per a la campanya d'emergència de suport als refugiats

La problemàtica de les línies de bus L3 i L4 també va ser protagonista de la sessió

La convalidació del decret d'alcaldia d'execució provisional i parcial de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, relativa al traçat de les línies L3 i L4 del transport col·lectiu urbà, que finalment es va aprovar amb els vots a favor del govern (CiU i PSC) de la CUP, C's, i Som VNG i l'abstenció d'ERC, va ser un dels punts protagonistes del Ple Ordinari del mes de setembre que ahir al vespre es va celebrar a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Aquest punt va comptar amb la intervenció ciutadana de Palmira Rodríguez, vicepresidenta de l'associació de veïns de Masia Nova, que va expressar el malestar per la desaparició de la línia de bus.

El ple també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, l'ajut extraordinari de 2.500 euros per a la campanya d'emergència de suport a l'acolliment de població refugiada en trànsit a Europa víctimes dels conflictes armats a l'àrea mediterrània, així com la proposta de suport a l'acolliment de població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània.

A l'apartat de mocions destaca l'aprovació, en segona votació, de la moció de la CUP per a la reforma urgent del camp de rugbi de les pistes poliesportives, amb els vots a favor de la CUP, ERC, Som VNG i PP, en contra de CiU i PSC, i l'abstenció de C's. En aquest punt va intervenir també Joan Bargalló, de la Penya de rugbi La Lleganya. També es va aprovar la moció de la CUP per a una auditoria del deute amb els vots a favor de tots els grups i el vot en contra de C's.

La moció de Som VNG pel reconeixement municipal de la figura de Neus Català i Pallejà també va ser aprovada per trots el grups i el vot en contra de C's. En aquest punt va intervenir Neus Benavent com a presidenta de l'associació Garraf per la República. La moció de Som VNG per uns pressupostos participatius va ser aprovada per unanimitat, mentre que la que van proposar contra la llei de protecció de la seguretat ciutadana es va aprovar amb els vots favorables de CiU, PSC, CUP, ERC i Som VNG, amb el vot contrari del PP i l'abstenció de C's.

ERC va presentar una moció sobre la sobirania fiscal que es va aprovar amb el vots a favor de CiU, PSC, CUP i ERC, el vot contrari del PP i C's, i l'abstenció de Som VNG. La moció per a l'impuls de l'activitat física a l'espai públic es va aprovar per unanimitat.

Finalment la moció de C's sobre el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups i l'abstenció de som VNG; mentre que la moció sobre l'Associació de Municipis per la Independència va decaure
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00