Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/09/2014

El nou FIMPT es consolida

Josep Contreras, Marijó Riba i el dissenyador Joan Celorio en la presentació del FIMPT el mes de juny        Josep Contreras, Marijó Riba i el dissenyador Joan Celorio en la presentació del FIMPT el mes de juny

Dijous enceta la 34a edició del FIMPT, la tercera que se celebra amb un nou format, adaptat a les necessitats actuals

Aquesta edició és la de la consolidació de la nova etapa del Festival. Després d'introduir canvis en la filosofia del Festival l'any 2012, s'ha decidit apostar per aquesta estructura i ampliar-la. La regidora de Cultura, Marijó Riba, explica que "l'any 2011 quan vam arribar al govern, la situació econòmica era molt complicada. S'apostava per un FIMPT finançat per l'Administració pública amb un pressupost que rondava els 300 mil euros. Vam veure que allò no es podia assumir, però que el FIMPT s'havia de mantenir, i de cara al 2012 ja vam començar a buscar noves fórmules".
La regidoria de Cultura va fer una crida a diferents experts, i d'aquí va sorgir la comissió artística que ha ideat el nou format. "Vull agrair en nom de la ciutat aquests experts que han ajudat a tirar endavant un festival que no tindria sentit si no es fes en benefici del sector musical, buscant ser un espai d'interrelació i d'intercanvi".

La 34a edició del FIMPT que comença dijous amb els "Preludis vora la mar salada" mostra aquest retorn als orígens, però adaptant-se a les necessitats i tendències actuals. El Festival Internacional de Música Popular Tradicional té la voluntat de tornar a ser un referent. I el coordinador artístic Josep Contreras té molt clar que sense la resposta del públic no es podrà veure l'esforç: "Si t'agrada la música, no hi ha res com el poder d'un bon directe. S'ha de sortir al carrer, des del sofà no és el mateix". En aquest sentit, el festival aposta per escenaris com l'avinguda de Francesc Macià davant el Mercat del Centre, on es podrà escoltar la versió del "Passeig del Carme" de Gemma Humet, la plaça de les Neus per a les sessions Fimpetits, o el mercat FIMPT a la rambla Principal.

D'aquesta edició destaquen dues cites ineludibles: el concert de la producció pròpia, que es fa a l'Auditori perquè els espectadors no perdin detall de la interessant fusió entre la música llatina i els instruments tradicionals de la cobla catalana i la gralla; i el concert dels pioners del mestissatge, els caps de cartell Zebda, que actuaran amb Los Manolos, Yacine & The oriental Groove i UHF Stereo dissabte a la zona esportiva.

Venda d'entrades
Les entrades i abonaments ja són a la venda a la web del FIMPT. Els abonaments costen 40 euros i inclouen els tiquets de consumició de "A la lluna de Vilanova", l'activitat de pagament de Sons de Gralla amb el grup Vinardells, el concert a l'Auditori Eduard Toldrà de l'Orquestra Tradicional Catalana de Música Llatina, la producció pròpia d'aquesta edició del festival, els dos concerts íntims al Foment Vilanoví i l'entrada de la Nit FIMPTera de dissabte, a més de l'entrada gratuïta a les 3 sessions de Doc'PT.
Pel que fa a les entrades de les Nits FIMPTeres, aquesta setmana s'estan fent diferents promocions i sorteigs a través d'Atrapalo i Facebook.
També es podrà comprar entrades aquest mateix dijous 25, de 18 a 21 h, al mateix espai on es faran els concerts, a l'avinguda de Francesc Macià davant del Mercat del Centre.
Les entrades per la Nit Fimpetera de dissabte es poden trobar durant tota aquesta setmana a les botigues Ypsilon i Cota Zero en horari de botiga.
A més, dissabte de 17 a 20 h les taquilles del Teatre Principal tornaran a estar obertes per comprar entrades, i una hora abans de cada espectacle se'n podran comprar al mateix lloc del concert.

Tota la informació sobre el FIMPT a www.vilanova.cat/fimpt

Aquesta 34a edició del Festival Internacional de Música Popular Tradicional forma part de la marca Festivals Penedès, sota la qual es vol fer promoció conjunta de festivals com el FIMPT de Vilanova, el Vijazz de Vilafranca i el Pau Casals del Vendrell, amb la intenció de representar el Penedès de manera conjunta en matèria cultural.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00