Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/02/2017

Programa de ràdio de les biblioteques al carrer

Les biblioteques conviden tothom qui ho vulgui a viure i participar del programa en directe             Les biblioteques conviden tothom qui ho vulgui a viure i participar del programa en directe

Dissabte 11 a les 12 del migdia la plaça de la Vila acull en directe el programa de Canal Blau FM 'Més content que un gínjol', que les biblioteques municipals dediquen a la literatura infantil i juvenil

En commemoració del Dia Internacional de la Ràdio, i coincidint amb el 5è aniversari del programa, el Més content que un gínjol surt al carrer dissabte 11 de febrer a les 12 del migdia, amb un programa especial des de la plaça de la Vila. Es tracta d'un programa de ràdio de la Xarxa de biblioteques de la ciutat, que es produeix a Canal Blau FM per a la Xarxa de Comunicació Local.

El programa surt al carrer i aproparà les seves activitats a tothom que les vulgui compartir: música, hora del conte, entrevistes i molta, molta lectura.

"Més content que un gínjol", que vol donar visibilitat al Pla d'Animació a la Lectura (PAL), comptarà amb diverses seccions, com una entrevista a la creadora de la Ratoliva, la il·lustradora vilanovina Glòria Fort. També hi participarà la mascota de les biblioteques, la Ratoliva, i la seva amiga Ània la veterinària, que farà unes quantes pessigolles als nens i nenes presents amb la narració d'un conte. El programa comptarà amb música en directe a càrrec del grup d'animació Soni com soni.

El PAL és un projecte impulsat pel Servei d'educació de l'IMET i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a través de la Xarxa de Biblioteques Municipals, que s'adreça a segon cicle d'educació infantil (P3-P4-P5) i a primària (des de primer fins a sisè). S'executa al llarg del curs escolar i dins l'horari lectiu.

Els objectius d'aquest Pla són fomentar i millorar les competències lectores, el gust per la lectura i el desenvolupament de l'hàbit lector com a eines bàsiques que contribueixen a l'èxit escolar i l'aprenentatge de l'alumnat; estimular el coneixement de la literatura infantil i juvenil; aprofundir en el coneixement dels serveis i dels recursos de les biblioteques municipals, potenciant aquests espais tant a nivell d'escola com les biblioteques municipals; i dotar de fons bibliogràfic les biblioteques dels centres de primària.

El Pla d'Animació a la Lectura es composa de tres actuacions:

- Animació a la lectura
- Formació d'usuaris
- El tresor de la Ratoliva i el bagul de l'Iu
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00