Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/03/2015

El jovent del programa Boca - Orella amb més accions aquest curs

El programa està liderat des de la regidoria de Joventut

54 joves estudiants de Vilanova i la Geltrú participen en la segona edició del Programa Boca - orella. Es tracta d'una iniciativa liderada per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que dóna formació, eines i recursos als joves voluntaris per fomentar la difusió de la informació d'interès entre el seu grup d'iguals, principalment als instituts i centres de secundària de la ciutat.

El novembre passat es va iniciar la segona edició del Programa. Els i les joves inscrites al Boca - orella reben formació i suport tècnic, al llarg de tot el curs, amb la finalitat que coneguin els recursos de la ciutat adreçats als joves i facin arribar la informació útil sobre aquests recursos, serveis i activitats a la resta de companys del seu centre educatiu. Dels participants, aquest curs, 42 nois i noies s'hi ha apuntat de nou i 12 més continuen en el programa avançant respecte l'edició anterior.

Aquest cap de setmana, 23 joves voluntaris del Boca - orella han participat a la casa de colònies Can Foix en una formació intensiva en educació en el lleure, per tal de poder tenir eines i coneixements per desenvolupar tasques de premonitoratge, fomentar l'associacionisme i dinamitzar la participació entre els companys i companyes dels seus respectius instituts i centres d'educació.

En aquest mateix sentit, els i les joves participants per segon any, han emprés la iniciativa de crear una nova associació juvenil, que pretén proposar activitats de lleure i oci als joves de la seva edat, donant resposta a una de les mancances que els més joves de la ciutat manifesten troben a faltar a Vilanova. Les reunions del jovent participant al programa són setmanals i el punt de trobada i de referència és l'Oficina Jove de la ciutat (Rasa del Miquelet, 16). El programa té com un dels seus objectius clau capacitar el jovent de la ciutat per a la seva autonomia personal, donant-los suport i formació de forma continuada al llarg del curs escolar. Indirectament, el Boca - orella està sent també un programa de cohesió social i d'equitat que aconsegueix posar en relació joves de diversos instituts, procedències i formes de fer diverses ja que posa l'accent en la col•laboració mútua i el treball en equip.

També, la setmana passada, van rebre una sessió formativa per part de la Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat, entitat referent en a l'àmbit de l'oci alternatiu a nivell nacional i que ja fa nou anys que treballa en la dinamització del col·lectiu més jove, en la qual se'ls va fer part de la metodologia i les eines que hauran d'utilitzar per a posar en marxa un programa d'oci constructiu juvenil.

Les properes setmanes els nois i les noies del Boca - Orella començaran a dissenyar i executar el projecte de final de curs del Programa que, seguint amb l'objectiu general del programa, serà a benefici de la comunitat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00