Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/05/2014

Alumnes de batxillerat de VNG participen en un programa de la Fundació Mutual de Conductors, sobre els accidents

    L'activitat s'ha fet aquest mati a l'Auditori Eduard Toldrà L'activitat s'ha fet aquest mati a l'Auditori Eduard Toldrà

Aquest matí han assistit a una representació del programa Canvi de Marxa amb testimonis reals de víctimes i de professionals

Alumnes de Batxillerat de diversos centres públics i concertats de Vilanova i la Geltrú han assistit aquest matí a la representació del programa Canvi de Marxa. Una activitat educativa impulsada per la Fundació Mutual de Conductors, i la col·laboració del Servei Català de Trànsit, que té com a objectiu conscienciar els nois i noies d'entre 14 i 18 anys, sobre les causes i les conseqüències dels accidents de trànsit, alhora que es vol fomentar les conductes responsables i d'autoprotecció en aquesta franja d'edat.

Canvi de marxa consisteix en la representació d'una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l'altre per explicar-li la situació. Durant el seu relat, els espectadors poden veure un seguit de vídeos i escoltar en primera persona els testimonis reals dels professionals cossos d'emergència que s'ocupen dels accidentats, així com també de les pròpies víctimes i els seus familiars.

Joan Badenes, president de la Fundació Mutual de Conductors, ha explicat un cop acabat l'acte que l'objectiu de tot aquest testimoniatge és que els joves s'eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l'adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública, i els facin responsables "Espero que les experiències que us han explicat, tant les víctimes com els professionals que els atenen en primera instància us serveixin de molt, i que us recordeu de les seves paraules quan agafeu el cotxe o la moto per tornar a casa".

A l'activitat, que s'ha dut a terme a l'Auditori Eduard Toldrà, també hi ha assistir l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, acompanyada de les regidores Glòria Garcia i Ariadna Llorens. L'alcaldessa ha volgut compartir amb els joves les sensacions i els sentiments dels diferents testimonis que han passat per l'escenari. "És important que els veiem i els escoltem en primera persona, perquè sovint tots tenim la impressió que aquestes coses només els hi passen als altres. Són per tant reflexions que ens fan tocar de peus a terra". Neus Lloveras ha volgut destacar el treball de totes les persones, testimonis directes i indirectes, que fan possible que accions com aquestes serveixin per prendre consciència de que els accidents passen. "Si actes com el d'avui serveixen perquè s'hagi pogut evitar, ni que siguin només un accident, ja ha haurà valgut la pena".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00