Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/02/2015

Avui es commemora el Dia Internacional contra la Mutilació Genital Femenina

Job Ricardo Nvumba Obiang ha llegit el manifest Job Ricardo Nvumba Obiang ha llegit el manifest

A les 12 del migdia s'ha fet la lectura del manifest a la plaça de la Vila a càrrec de Job Ricardo Nvumba Obiang

Avui, 6 de febrer, se celebra el Dia Internacional contra la Mutilació Genital Femenina (MGF). Establert per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), aquest dia té per objectiu sensibilitzar sobre aquesta pràctica, considerada devastadora i una violació dels drets humans de les nenes i les dones.

Al llarg de la jornada es realitzen activitats de divulgació, investigació i orientació arreu del món. Adherint-se a aquesta línia, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, en el marc del Protocol per a la prevenció i l'atenció de la MGF a la ciutat, també ha preparat un programa d'activitats diverses, que han tingut com a punt clau la la lectura del manifest avui, a les 12 del migdia, a la plaça de la Vila. L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha obert l'acte i, seguidament, Job Ricardo Nvumba Obiang ha estat l'encarregat de llegir el text d'enguany.

La violència contra les dones és l'expressió més greu d'una cultura mal entesa que destrueix vides, impedeix el desenvolupament dels drets, de la igualtat d'oportunitats i de la llibertat. Una pràctica que fa palesa aquesta violència és l'ablació. Es consideren mutilacions genitals femenines tots els procediments que comportin l'ablació parcial o total dels genitals externs femenins o la lesió dels òrgans genitals femenins que no responguin a raons mèdiques. La MGF s'associa a una sèrie de riscos i conseqüències greus a curt i llarg termini per a la salut física, mental i sexual, i per al benestar. Afecta al voltant de 140 milions de nenes i dones, i cada any més de 3 milions de nenes corren risc de patir-la.

Podeu llegir el manifest aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00