Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/03/2013

La Xarxa de Biblioteques Municipals col·labora en la celebració del Dia Mundial de la Poesia

21 de març, Dia Mundial de la Poesia 21 de març, Dia Mundial de la Poesia

El 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia amb la voluntat de promoure la lectura i el gust per aquest gènere literari

El Dia Mundial de la Poesia és un tribut a la paraula poètica, proposat l'any 2001 per la UNESCO i coincidint amb l'equinocci de la primavera, amb la finalitat de consagrar la paraula essencial i aquesta extrema forma de percepció de la vida alhora que es reflexiona sobre el nostre temps.

En l'edició d'enguany, UNESCOcat i la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, el Consorci per la Normalització Lingüística i els serveis territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya han triat el poema Només la veu de la poeta tortosina Zoraida Burgos.

La poesia s'ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d'escollides entre les que parlen altres ciutadans del país per tal que amb aquesta iniciativa se celebri la paraula i la dignitat de totes les llengües per expressar-la en llibertat.

Les biblioteques de Vilanova i la Geltrú participen en aquesta celebració amb diferents activitats: la biblioteca Joan Oliva i Milà ha organitzat, entre els dies 2 i 15 de març, el concurs Bibliopoetes: poesia feta per infants.

La biblioteca Armand Cardona Torrandell va oferir dissabte passat l'hora del conte 46 poemes 2 contes, presentació del darrer treball de l'escriptora Joana Raspall. També organitza per aquest dijous, 21 de març, l'audiovisual Sergi López recita Espriu: Món de Cardona Torrandell, en què l'actor vilanoví recita aquest poema que l'escriptor Salvador Espriu, del qual aquest any se celebra el centenari del seu naixement, va dedicar al pintor l'any 1981.

Ambdues biblioteques exposaran durant aquesta setmana una selecció d'obres poètiques, tant d'adults com infantils, que formen part del seu fons per tal d'apropar la poesia a tots els usuaris que vulguin celebrar aquest acte.

Més informació: Bloc del Dia Mundial de la Poesia
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00