Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/05/2013

El director Lluís Miñarro enregistra la pel·lícula 'Estel fugaç' en diferents estances de Can Papiol

Museu Romàntic Can Papiol Museu Romàntic Can Papiol

El rodatge suposarà el tancament del museu durant aquest cap de setmana

Aquesta setmana Can Papiol torna a acollir un rodatge cinematogràfic. En aquesta ocasió, la productora barcelonina Eddie Saeta utilitza diferents estances de la casa senyorial per a la pel·lícula Estel fugaç, del director Lluís Miñarro.

La producció és una aproximació cinematogràfica en clau poètica sobre el breu regnat i la personalitat d'Amadeu de Savoia. La direcció de fotografia és de Jimmy Gimferrer, guardonat al Festival de Sant Sebastià per Aita de José Mª de Orbe (2010), també una producció de Eddie Saeta.

Compta amb protagonistes de renom com Àlex Brendemühl (La mosquitera) en el paper del monarca Amadeu de Savoia –rei d'Espanya entre 1870 i 1873- junt a Bàrbara Lennie (Dictat, Els condemnats), Lola Dueñas (Los amantes pasajeros, Mar adentro), l'actor italià Lorenzo Balducci (Io, Don Giovanni), Àlex Batllori (La mosquitera, REC2), Francesc Garrido (El truco del manco, La cadira), Gonzalo Cunill (Catalunya Über Alles, La cadira) Francesc Orella (Tres dies amb la família) i l'actriu i directora teatral Rosa Novell.

El guió de la pel·lícula, co-escrit pel propi Miñarro en col·laboració amb Sergi Belbel, ens transporta al 1871, any de l'arribada d'Amadeu a Madrid. Recull el seu intent frustrat per modernitzar Espanya en mig d'una gran inestabilitat política. Un retrat metafòric d'un episodi de la història d'Espanya el protagonista de la qual, Amadeu de Savoia, ha estat relegat a l'oblit, segons el seu director.

El film compta amb la participació de l'ICEC i la Puglia Film Comission. El rodatge arrenca al Castel del Monte, considerat Patrimoni de la Humanitat per l'UNESCO.

Donada la complexitat tècnica del rodatge, el museu tancarà les seves portes durant aquest cap de setmana, divendres 24, dissabte 25 i diumenge 26 de maig. La setmana vinent Can Papiol tornarà a funcionar amb normalitat i començarà el nou horari d'estiu, de l'1 de juny al 30 de setembre: divendres i dissabtes de 10 a 13 h i de 18 a 20 h i diumenges de 10 a 14 h.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00