Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/04/2017

Adaptació del semàfor de la cruïlla entre la rambla Principal i la carretera al pas de persones cegues

L'Ajuntament de VNG estableix itineraris adaptats a persones cegues o amb deficiència visual greu. Actualment la ciutat té una dotzena de cruïlles semafòriques adaptades

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està adaptant gradualment les cruïlles semafòriques de la ciutat amb el sistema PASBLUE per a persones cegues o amb deficiència visual greu. El darrer semàfor que ha estat adaptat amb el nou sistema és el que està situat a la cruïlla entre la carretera i la rambla Principal. Alhora també s'estan revistant la resta de cruïlles semafòriques que ja estaven adaptades per tal de garantir-ne un correcte funcionament.

Aquestes millores, a càrrec de la Regidoria de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de VNG es realitzen coordinadament amb l'ONCE, organització que atén les persones amb deficiència visual greu. Sobre aquest treball conjunt, el regidor de Mobilitat, Joan Giribet ha explicat que "hi ha la voluntat de d'intentar, conjuntament amb l'ONCE, l'adaptació de diferents itineraris a demanda de les necessitats que pugui tenir aquest col·lectiu a la nostra ciutat".

La capital del Garraf té actualment una dotzena de cruïlles adaptades amb tecnologia per a persones cegues o amb deficiència visual greu. Aquest darrer sistema que s'ha instal·lat, PASBLUE, és un sistema acústic per a persones invidents compatible amb d'altres versions que s'activa mitjançant bluetooth i que emet un senyal acústic d'orientació per comandament per iniciar i finalitzar el pas dels vianants.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00