Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/07/2016

Satisfacció per l'acord per a la celebració del Tingladu

El govern ha fet la valoració en roda de premsa      El govern ha fet la valoració en roda de premsa

L'equip de govern reitera que sempre ha volgut que se celebrés el festival

L'equip de govern de l'Ajuntament vilanoví ha fet aquest matí una valoració de l'acord al que es va arribar divendres amb l'entitat Can Pistraus, organitzadora del Tingladu, perquè se celebri finalment del 21 al 24 de juliol al Parc de Baix-a-Mar.
L'alcaldessa Neus Lloveras ha explicat que "el govern municipal en cap moment ha dit que no volia que se celebrés, només que volia que es fes en bones condicions i evitant qualsevol risc".
Per la seva banda, la regidora de Cultura, Teresa Llorens, recordava que "la voluntat política era que se celebrés el Tingladu, però complint amb els requeriments tècnics exigits, perquè es complís amb la normativa vigent". Segons la regidora, "el resultat de la negociació de divendres demostra la voluntat per part de les dues parts d'arribar a un acord".

Amb el trasllat del festival al parc de Baix-a-Mar, emplaçament que va sol·licitar Can Pistraus, ha calgut reubicar altres activitats programades en aquell espai els dies previs a la Festa Major.
Ara Can Pistraus haurà de presentar un estudi acústic que avali que els concerts no excediran els 85 decibels permesos a la façana més exposada de l'esdeveniment. "Els mateixos requeriments tècnics que es demanen per normativa a altres festivals com el Vida o el Nowa Reggae".

En l'acord, Can Pistraus es compromet a mantenir la programació prevista per a l'edició d'enguany, i les dues parts es comprometen a trobar, abans de finalitzar l'any, un emplaçament definitiu per a l'edició de l'any vinent.

Pel que fa al malestar que s'ha generat entre algunes entitats culturals de la ciutat els darrers dies, l'alcaldessa ha explicat que "en aquests propers dies farem una ronda de contactes amb algunes entitats per aclarir malentesos que s'han creat al voltant de l'atorgament de la llicència i els requeriments tècnics que s'exigeixen".

La novena edició del Tingladu se celebrarà del 21 al 24 de juliol, en el marc de la Festa Major, al parc de Baix-a-Mar, després de celebrar-se tots aquestes anys a la plaça de les Neus.
Fa uns mesos el TSJC va anul·lar la llicència per a la celebració del festival Nowa Reggae al Molí de Mar perquè no complia la normativa de soroll. Davant aquests antecedents i davant les queixes veïnals dels darrers anys, l'Ajuntament va requerir als organitzadors del Tingladu, l'entitat Can Pistraus, un informe tècnic que avalés que el festival complia la normativa vigent en matèria de soroll.
Després de diversos contactes entre l'equip de govern i Can Pistraus, i després de 6 hores de reunió el passat divendres, les dues parts van arribar a un acord per canviar l'emplaçament del Tingladu.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00