Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

30/01/2017

Els artistes del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès poden presentar els seus projectes per a la Biennal d'arts plàstiques i visuals

La Biennal està organitzada per l'Associació Ardhara i l'Ajuntament del Vendrell      La Biennal està organitzada per l'Associació Ardhara i l'Ajuntament del Vendrell

El termini de presentació és fins al 17 de febrer. Fins a 10 artistes seran escollits per a la mostra col·lectiva de la Biennal, que se celebrarà el mes d'abril al Vendrell

El proper mes d'abril se celebra una nova edició de la Biennal d'Arts Plàstiques i Visuals, organitzada per l'associació Ardhara i l'Ajuntament del Vendrell.
L'any 2015 es va fer la primera edició d'aquesta Biennal amb l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, i es preveu que el 2019 sigui l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú qui prengui el relleu en l'organització conjunta amb Ardhara.

A la Biennal hi estan convidats tots els artistes i creadors de l'Alt, el Baix Penedès i el Garraf que tinguin entre 18 i 40 anys, amb l'objectiu de potenciar la difusió de la creativitat emergent al Penedès i el Garraf, i de descobrir artistes plàstics i visuals.
El 17 de febrer és la data límit de presentació de projectes. Se seleccionaran un màxim de 10 artistes, amb els quals es farà una exposició col·lectiva a la Sala Portal del Pardo del Vendrell. La Biennal s'inaugurarà el dia 28 d'abril, i es podrà visitar fins al 28 de maig de 2017.

Les bases es poden consultar aquí

Ardhara
Aquest 2017 fa 30 anys que es va organitzar un esdeveniment sota el nom d'Ardhara, i que va aplegar professionals de les arts plàstiques i visuals de diferents municipis del Garraf, l'Alt i el Baix Penedès, amb l'objectiu de mostrar de manera conjunta l'art emergent del moment.
25 anys després, el 2012, alguns dels artistes que hi van participar van voler reactivar el projecte posant en marxa una altra mostra artística, amb l'objectiu de donar continuïtat a l'esforç que van suposar les anteriors exposicions de l'Ardhara dels anys 1987, 1991 i 1995. Per això van organitzar una exposició itinerant per les tres comarques, que es va poder veure al Centre d'Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú.

El projecte Ardhara cohesiona el territori des del punt de vista artístic. La Regidoria de Cultura de Vilanova l'emmarca en l'àmbit del Suport a la Creació amb l'objectiu de donar a conèixer l'obra que fan actualment els artistes del territori.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00