Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/07/2013

Vilanova i la Geltrú acollirà el V Campionat Nacional d'Slot Digital

El campionat s'iniciarà a les 11 hores  El campionat s'iniciarà a les 11 hores

Aquesta disciplina consisteix en fer corre un automòbil a escala amb un motor elèctric. La competició se celebrarà dissabte al pavelló Poliesportiu del Garraf

Vilanova i la Geltrú serà l'escenari, aquest dissabte, del Carthagobarna Slot Day, el Campionat Nacional d'Slot Digital. Prop de seixanta pilots provinents de diversos indrets de l'estat prendran part d'aquesta competició que se celebrarà, des de les 11 hores, al pavelló Poliesportiu del Garra amb entrada lliure.

L'Slot Digital és una disciplina lúdic esportiva que consisteix en fer corre en un circuit de velocitat un automòbil a escala amb un motor elèctric. El campionat, que enguany compleix la seva cinquena ocasió i que per primera vegada se celebra a la ciutat, reunirà pilots, professionals del sector, aficionats i curiosos. 

La competició consisteix en dues proves. A les 11 hores serà el torn del Campionat Individual Slot Day, mentre que a les 18 hores s'iniciarà el Campionat Slot Digital per equips. Ambdues proves constaran de cinc mànigues puntuables que donaran lloc a dues semifinals i una final de cinquanta voltes. En el cas de la cursa per equips, que tindrà una durada de vuitanta minuts, estarà dividida en quatre relleus, un per pilot. 

Slot Day

A banda de la competició professional, el campionat també comptarà amb diverses activitats complementàries com el sorteig d'un slot digital o la instal·lació de dos circuits addicionals per a que els aficionats puguin mostrar les seves habilitats. A més, també se celebrarà la fira Carthagobarna Slot Day amb la presència d'expositors i maquetes, entre d'altres, que permetrà donar a conèixer a tots els visitants aquesta disciplina lúdic esportiva així com les novetats del sector, les característiques dels vehicles elèctrics, etc. 

El Campionat, que està organitzat per l'agència VNG Viatges amb la col·laboració de l'Ajuntament de VNG, generarà també activitat econòmica a través de l'estància a la ciutat durant tot el cap de setmana dels participants, familiars i públic en general. 

Slot Digital
L'Slot Digital va néixer als any 60, tot i que no va ser fins a la dècada dels 70 quan es va introduir a l'Europa Occidental i a Espanya, on es va comercialitzar sota la marca Scalextric

Amb el pas dels anys, aquests vehicles, que en un primer moment es consideraven una joguina, es van anar especialitzant fins a convertir-se en una modalitat lúdic esportiva amb un negoci al darrere. Des del 2004 les marques comercials han adaptat la tecnologia digital a aquesta disciplina.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00