Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/06/2015

Vilanova i la Geltrú torna a desbordar solidaritat en el recapte d'aliments

El Recapte ha omplert el magatzem de l'Economat de VNG       El Recapte ha omplert el magatzem de l'Economat de VNG

La Mesa d'Entitats Socials recull més de 33 tones d'aliments i productes d'higiene personal per ajudar les famílies de la nostra ciutat que més ho necessiten

Els recapte d'aliments que organitza anualment per aquestes dates la Mesa d'Entitats Socials de VNG ha servit per recollir més de 33 tones d'aliments i productes d'higiene personal. Un recapte que demostra un cop més que la ciutadania de Vilanova i la Geltrú és solidària, però sobretot demostra la implicació i l'esforç col·lectiu de les 500 persones que l'han fet possible de manera voluntària.
I és que la mobilització del voluntariat és el punt clau en aquesta iniciativa de dos dies, en la que 23 supermercats s'han implicat en la recollida. Homes i dones procedents de diversos àmbits de la vida social de la ciutat que han fet possible la important tasca de logística, organitzant-se per torns, fent un esforç físic, col·laborant amb els seus vehicles particulars carregant i descarregant caixes, recollint i col·locant tots els productes al magatzem de l'Economat,... un treball en xarxa coordinat per la Mesa d'Entitats Socials que cohesiona la ciutat amb un objectiu comú. És per això que, més enllà del volum de productes, l'organització valora el resultat de la feina conjunta i la implicació social de tota la ciutat.

Recapte voluntarisRecapte voluntaris1

A tall d'exemple, aquest recapte ha servit per recollir més de 3.500 quilos de llegum cuit, més de 8 mil litres de llet, més de 2.300 quilos d'arròs, 2.700 litres d'oli, o més de 2.800 paquets de galetes. A més, l'edició d'aquest any posava èmfasi en la recollida de productes d'higiene personal i de neteja de la llar, i la ciutadania ha tornat a respondre amb la seva solidaritat. Un exemple són els 228 paquets de bolquers recollits.

Els aliments recollits es donaran a 5 projectes socials diferents. Entre ells, l'Economat de Vilanova i la Geltrú, que ofereix aliments a les famílies de la nostra ciutat que estan vivint una greu situació de dificultat econòmica. En total, aquests projectes estan atenent 770 famílies al mes, el que representa unes 1.925 persones, gairebé la meitat dels quals són menors d'edat.
L'Economat de VNG és un projecte gestionat per Càritas, i coliderat juntament amb l'Ajuntament de VNG. Els altres projectes socials beneficiaris del Recapte són la Mensa del Cor de Càritas, que apadrina menús escolars infantils; el Cafè Caliu de l'associació ALÈ, que ofereix esmorzars solidaris diàriament; el projecte Esmorzar amb companyia de l'Església Evangèlica, que també ofereix esmorzars; i el projecte de suport alimentari a famílies del grup 5/14 de l'Església Cristiana del Garraf.

Podeu veure les fotografies del Recapte aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00