Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/02/2015

Dijous Gras, Merengada

La plaça del Mercat va quedar plena de l'enganxifosa merenga        La plaça del Mercat va quedar plena de l'enganxifosa merenga

El Carnaval de Vilanova comença amb la festa més dolça, en la que els nens van ser els protagonistes

La setmana pròpia de Carnaval s'enceta amb Dijous Gras, i a Vilanova ho fa de la manera més dolça: omplint els carrers de merenga. La merengada infantil va prendre el protagonisme a la tarda. Un any més la festa començava davant de la Pastisseria Blanch, amb la baixada de la merenga gegant, que enguany era un Petit Nicolàs, protagonista de moltes portades de diari, que ha inspirat el mestre pastisser vilanoví Jaume Blanch.

merengada bona merengada nicolàs2

Posteriorment, els nens i nenes es van traslladar fins a la plaça del Mercat, on es va celebrar la gran empastifada final i el fi de festa, enguany organitzat per la Coral Rierola.
Les mànegues pastisseres que diuen els més petits i les que llançaven els membres de la FAC al públic concentrat a la plaça van fer acabar tothom cobert amb una capa blanca i enganxifosa.

I al vespre va ser el torn dels més grans. Després de les xatonades a les entitats, la plaça de les Cols va acollir un any més la ja tradicional Merengada Nocturna, amb les diverses entitats que s'hi van atrevir.

Més fotos de la Merengada aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00