Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/03/2014

Una seixantena de persones assisteixen a la xerrada 'El pas de primària a secundària'

La xerrada es va fer a la sala d'actes de l'IMET    La xerrada es va fer a la sala d'actes de l'IMET

El Servei d'Educació de l'IMET organitza xerrades adreçades als pares i mares, oferint-los eines per donar suport als seus fills i filles en etapes de canvi

El passat dijous 6 de març una seixantena de persones van assistir a la xerrada "El pas de primària a secundària" organitzada pel Servei d'Educació de l'IMET. L'acte va ser presentat per Ariadna Llorens, regidora d'Educació, Ocupació, Tecnologies i Societat de la Informació, i va anar a càrrec de Susanna Igual, directora de l'institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas; Dídac Contreras, tècnic de Joventut de l'Ajuntament de VNG; i Josep Marquès, vocal de la junta general de la FaPaC (Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya).

La finalitat d'aquesta xerrada era descobrir els principals canvis que es produeixen entre les dues etapes, afavorint el coneixement i funcionament de l'ESO, per tal que les famílies obtinguin eines per donar suport als fills i filles en aquest canvi.
El tècnic de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova Dídac Contreras va explicar les competències bàsiques de l'ESO, els objectius que pretén aconseguir aquesta etapa, i també va donar una pinzellada de l'estructura i les matèries dels quatre cursos.
La directora de l'institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas va destacar els principals canvis que es produeixen d'una etapa a l'altra, i va aconsellar a les famílies quina hauria de ser la postura a prendre en aquesta nova etapa on tot canvia: horaris, amistats, matèries, educadors,...
El representant de la FaPaC, per la seva banda, va aportar la visió més personal com a pare, i va explicar les actuacions que es duen a terme des de la FaPaC.

Finalment es va parlar de les dates de la preinscripció escolar, que han començat avui i acaben el dia 21 de març. Més informació aquí.

D'altra banda, el mateix dijous el Servei d'Educació de l'IMET va organitzar, a la llar d'infants El Gavot, una xerrada adreçada a pares i mares que han de fer la preinscripció dels seus fills i filles a P3. La xerrada va anar a càrrec de la regidora d'Educació Ariadna Llorens i de Laura Vinyals, cap del Servei d'Educació de l'IMET.

Podeu consultar les xerrades organitzades a l'IMET a http://www.imet.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00