Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/10/2016

Les persones refugiades, tema central de la mostra d’entitats de cooperació

La haima va acollir xerrades de voluntaris als camps de refugiats  La haima va acollir xerrades de voluntaris als camps de refugiats

Les experiències de voluntariat i el jardí per la pau, principals activitats

 Dissabte la plaça de la Vila va acollir un any més la Mostra d'entitats de Cooperació. Amb el lema NINGÚ VOL SER REFUGIAT es van organitzar diferents activitats per mostrar la realitat de les persones que han hagut de fugir de casa seva.

Una de les activitats centrals va ser el muntatge per part d'Acció Solidària d'una Haima similar a les que acullen a la població saharauí als camps de refugiats d'Argèlia.

Mostra d'entitats 2La Haima va ser l'escenari de diferents xerrades on es va donar a conèixer la situació d'alguns camps de refugiats. En primer lloc Marta Pagès i Marta Ribé, que han tornat recentment de Grècia, van explicar la seva experiència com a voluntàries d'Eko Project a Grècia. També Marta Puig i Oscar Navarro, van parlar respectivament les seves vivències al camp d'Idomeni i a diferents zones en conflicte a l'Irak. També va intervenir el delegat del Front Polissari a Catalunya, Mah Iahdih que va donar a conèixer el conflicte del Sàhara, que ja fa més de 40 anys que dura. Finalment una representat de la Plataforma Stop Mare Mortum va llegir un manifest per d'exigir el compliment del dret d'asil a la Unió Europea.

Dins la Haima es va poder veure també l'exposició de Fundipau Refugiats per què? sobre les causes que originen els conflictes que obliguen a les persones a fugir del seu país.

Una altra activitat destacada de la Mostra va ser un Jardí per la Pau. Aquest es va anar omplint de les flors fetes al llarg de la tarda així com amb les flors que prèviament havien confeccionat diferents col·lectius de gent gran. Amb aquesta acció simbòlica els avis i àvies varen voler fer visible el seu desig per les generacions futures de no tornar a repetir cap guerra com la que varen viure molts d'ells. Varen participar-hi el Centre de Dia Masbau, el Centre de Dia Capi Baix a Mar, el Centre de Dia Vilavall, el Centre de Dia Recreo, la Casa d'Empara, l'Esplai social La Caixa i els Amics de la Gent Gran.

Mostra d'entitats 3Aquest any van ser presents a la Mostra 14 entitats de Cooperació: Acció Solidària amb el Sàhara, Casal Català Cuba Garraf, Creu Roja, CCONG Ajuda al Desenvolupament, Cooperacció, Cooperavida, Destino Etiòpia, Fundació Educació Solidària Escola Pia, Fundació Vida Útil, Grup de Solidaritat Fem Pous, Fundació Ramón Martí Bonet, Garraf Coopera, Mans Unides i Sindicalistes Solidaris.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00