Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/07/2013

Neus Lloveras presideix Node Garraf

La sessió plenària de Node es va fer al Palau Maricel de Sitges La sessió plenària de Node es va fer al Palau Maricel de Sitges

L'alcaldessa va assumir ahir el relleu al capdavant de l'agència econòmica comarcal

Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, va assumir ahir la presidència de Node, l'agència econòmica del Garraf. Lloveras va agafar el relleu de l'alcalde de Sitges, Miquel Forns, en el plenari que es va realitzar a Sitges. En la mateixa sessió també es va elegir una nova Comissió Executiva per un any i es va aprovar la memòria i els comptes corresponents a l'exercici 2012.

La reunió va comptar amb tots els socis de l'Agència: els sis ajuntaments, el Consell Comarcal del Garraf, l'ADEG, la Cambra de Comerç, la UPC i els sindicats UGT i CCOO a nivell comarcal.

Node Garraf, és la primera de les agències comarcals que funcionen a la província de Barcelona i en aquest moment està treballant més de 15 projectes vinculats als actius de la comarca en àmbits com el turisme, l'energia, el creixement de l'empresa i el patrimoni natural. Part d'aquests projectes estan vinculats a promocionar l'atractiu de la comarca per noves activitats empresarials, incrementar la capacitat de creixement del teixit empresarial i analitzar la capacitat dels recursos propis que, ara per ara, són només una oportunitat i requereixen un nou impuls.

Node Garraf treballa també en l'àmbit turístic promocionant més de 80 activitats d'oferta lúdica i cultural per totes les línies pedagògiques, des de primària a batxillerat, per a totes les escoles de Catalunya que es troben a una hora i mitja de la comarca, o la iniciativa d'atraure creuers de mitja eslora al Port de VNG.

En patrimoni natural, destaca la confecció del Banc de Terres i la promoció dels productes de proximitat, així com la gestió forestal que es prevista iniciar aquest mateix any.

En l'àmbit de l'empresa és important el projecte REEMPRESA que ha tingut una bona acollida a la comarca entre els seus potencials usuaris, o la posta en marxa de la Taula d'innovació amb estreta col·laboració amb en Centre Tecnològic de la UPC, Fundació Abat, ADEG i Neàpolis i finalment en el camp de l'energia, s'ha signat recentment una acord amb l'Agència Local de l'Energia de VNG per treballar plegats en una sola estratègia en el camp de l'eficiència energètica i la promoció de les energies renovables a la comarca.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00