Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/06/2016

VNG presenta els seus projectes al Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals

La reunió anterior es va celebrar a Vilanova i la Geltrú el mes de març    La reunió anterior es va celebrar a Vilanova i la Geltrú el mes de març

La reunió celebrada a Sant Cugat del Vallès va servir per compartir projectes de territori, amb l'objectiu de difondre les produccions pròpies de qualitat de cada ciutat, programant-les a la resta de ciutats de la Xarxa

La reunió del Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals es va celebrar al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès la passada setmana amb la presència dels regidors i tècnics de cultura dels deu municipis que en formen part: Figueres, Girona, Reus, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Granollers, Tortosa i Olot.

Aquestes deu ciutats mitjanes de Catalunya comparteixen un seguit de valors en favor de la promoció i defensa de la cultura, i es beneficien dels avantatges del treball en xarxa. El repte és fer que no totes les ciutats s'assemblin oferint les mateixes programacions, sinó lluitar per difondre les produccions pròpies de cada ciutat que tenen gran qualitat, i programar-les a la resta de ciutats de la Xarxa.

Els anomenats “Projectes Transversal” neixen directament des de les ciutats, que dos cops l'any en sessió plenària posen sobre la taula les propostes que volen compartir amb els seus socis de la Xarxa. Aquelles iniciatives amb un mínim de ciutats interessades són les que es tiren endavant.

És per això que l'Ajuntament de VNG hi va presentar dos projectes nous. El primer és el recital poètico musical que es va fer a l'abril a l'Auditori Eduard Toldrà amb poemes de Cristina Grisolía, veu de l'actor Camilo García i música de José Luis Bieito, divendres i dissabte en l'espectacle ‘Material Diáfano'.
L'altre projecte que es va presentar a la reunió és el concert de la Camerata Eduard Toldrà amb l'Heroica de Beethoven, un dels concerts que està produint l'orquestra vilanovina, i que s'estrenarà a la nostra ciutat a la tardor.

La regidora de Cultura de Vilanova, Teresa Llorens, valora molt positivament la Xarxa Transversal, ja que “és un espai que serveix per compartir projectes de territori, i on nosaltres també promocionem els nostres creadors”.

Les 10 ciutats membres del Consorci van aportar propostes de diversos gèneres: òpera, teatre de petit format, exposicions, música, treball comunitari en arts visuals, coproduccions escèniques o propostes educatives, entre d'altres.

Des de Transversal es van presentar també els projectes que tenen continuïtat d'anys anteriors: Tots Dansen (projecte educatiu en dansa contemporània per a centres de secundària), Transefímers (xarxa de festivals d'instal·lacions efímeres en l'espai públic), la col·laboració amb festivals de les ciutats membres; i el projecte De mar a mar, un projecte transfronterer en l'àmbit del circ, que aquest mateix mes de maig ha rebut la concessió d'un ajut europeu i tindrà aplicació durant les properes 3 temporades.

A banda de presentar els projectes de cadascuna de les deu ciutats per a la propera temporada d'arts escèniques, la reunió va servir perquè hi assistissin representants de la regidoria de cultura de Tàrrega i Terrassa per conèixer Transversal de primera mà i valorar la seva possible adhesió a la Xarxa de cara al proper 2017.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00