Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/03/2016

Neàpolis convoca una jornada sobre els nous fons FEDER i les oportunitats de finançament per a la innovació i la internacionalització

Neàpolis farà, dimecres 6 d’abril, una jornada informativa, oberta i gratuïta per donar a conèixer les línies de finançament que ofereixen els nous FEDER 2014-2020.

 L'agència d'Innovació de l'Ajuntament de Vilanova, Neàpolis convoca una jornada per a presentar les oportunitats que ofereixen les línies de finançament de la nova convocatòria per als Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER) per al sexenni 2014-2020. Després de la recent presentació les línies i ajuts per a la internacionalització de les empreses, aquesta nova sessió oferirà informació rellevant i fonamental per a la confecció de plans i projectes estratègics per al progrés territorial i per a la projecció internacional de les empreses i administracions públiques de la comarca.

Els nous FEDER s'orienten principalment a facilitar l'impuls de l'economia i els territoris que situïn en el centre de la seva estratègia de desenvolupament la creativitat, la innovació, les noves tecnologies i la sostenibilitat energètica i ambiental com a eixos diferencials i tractors de la competitivitat.

La sessió s'adreça als ajuntaments, emprenedors, la ciutadania i organismes vinculats a la recerca i la innovació com les universitats. La jornada s'orienta també als representants de les administracions públiques locals (municipis de més de 20.000 habitants) i supramunicipals que convergeixen en projectes d'ampli abast territorial. Tots aquests són els principals agents que poden optar i presentar candidatures per obtenir els recursos que posa a l'abast la Unió Europea.

La jornada, oberta i gratuïta, tindrà lloc durant tot el matí del dimecres 6 d'abril a l'auditori de l'edifici Neàpolis (Rambla Exposició, 59. Vilanova i la Geltrú). Els interessats en assistir-hi únicament han de formalitzar la seva inscripció bé per via telefònica al 93 657 12 21 o bé per correu electrònic a info@neapolis.cat.

Les intervencions se centraran en els instruments que els Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER) posa a l'abast de les empreses, administracions, universitats i la ciutadania. Entre aquests hi ha els Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) i els eixos 4 i 6 que posem l'èmfasi en els projectes que inclouen com a eixos fonamentals els projectes a desenvolupar sobta paràmetres d'eficiència energètica, ús d'energies renovables i el foment d'un desenvolupament econòmic sostenible i els projectes d'inversió orientats a la conservació, protecció i foment del patrimoni natural i cultural.

Pel que fa a l'àmbit del turisme, les tipologies d'actuacions contemplades a l'eix 6 permetran el desplegament d'actuacions destinades a potenciar el desenvolupament dels territoris en temàtica de medi natural i patrimoni cultural, amb vinculació turística.

Es tracta doncs d'una oportunitat excel·lent per posar en contacte tots aquests agents ja que, la Unió Europea propicia i demanda, cada cop més, que les candidatures presentades comportin la col·laboració i treball conjunt de les iniciatives privades i públiques des del partenariat i la suma d'aportacions. Des d'aquesta perspectiva els fons de cohesió constitueixen una finestra al desenvolupament i la consolidació de noves àrees de creixement com la conformada per l'arc territorial de les quatre capitals de l'Eix Diagonal (Vilanova, Vilafranca, Igualada, Manresa).

La creació d'aliances serà un factor clau per a la concreció d'estratègies que permetin crear pols d'atracció per a l'emprenedoria o per a la projecció de les empreses ja implantades cap a l'obertura de nous mercats avançant així en processos d'internacionalització de la seva activitat.

Un dels objectius de la jornada és emmarcar el ventall d'oportunitats per al treball sinèrgic entre els àmbits públic i privat tot mostrant quin són els instruments que s'ofereixen per avançar en la projecció estratègica d'aquests territoris. Entre els ponents que hi participaran hi ha el doctor Igor Calzada, MBA de l'Oxford University, que serà l'encarregat de mostrar la incidència en el desenvolupament territorial dels Projectes d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT). Calzada explicarà com l'execució d'aquests projectes té capacitat per influir i transformar els teixits socioeconòmics d'una zona tot millorant-los.

En el programa de la jornada participaran també Ariadna Llorens, regidora d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de Vilanova; Arnau Gutiérrez, assessor de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona; Josep Rodríguez, de l'Oficina Tècnica de Turisme, Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona;  David Andreu, project manager d'ADQA i vicepresident de l'Associació d'Empresaris del Penedès-Garraf; José Luis de la Torre, director de Redman i membre de la junta de l'ADEGP i Eduard Falcó de la secretaria per a la governança de les TIC de la Generalitat de Catalunya.

 

Consulteu el programa de la jornada

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00