Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/09/2015

Disminueix la sinistralitat a VNG durant aquest estiu

    Policia Local de VNG Policia Local de VNG

En conjunt, les demandes ateses per la Policia Local durant el juliol i l'agost s'han reduït en un 4,3% en relació al 2014

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha fet balanç de la temporada d'estiu a la ciutat amb les dades sobre les diferents actuacions que s'han realitzat. Ja sigui d'atenció directe per temes relacionats amb la seguretat ciutadana, com de tipus administratiu.

En conjunt, les dades registrades des del programa de gestió CATPOL durant el mesos de juliol i l'agost mostren una disminució de la demanda ciutadana del 4,3%, respecte el mateix període de 2014. L'any passat es van produir 5.003 demandes, mentre que aquest any han estat de 4.786.

Del total de serveis realitzats destaquen els relacionats amb la seguretat ciutadana, que representen el 29,8% del total. Li segueixen els corresponents a gestions internes, amb un 18,9%, els de trànsit amb un 17,2%, els de tipus assistencials, amb un 17,1%, i els de procediments, amb un 8,6%. En menor grau hi ha els serveis relacionats amb la Policia administrativa, amb un 7,3% i els de Protecció Civil amb l'1,1%.

Segons la Regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Glòria Garcia, “les dades d'aquest any ens confirmen que la ciutadania manté la confiança en el cos de la Policia Local de VNG a l'hora de demandar un servei, i que la incorporació aquest estiu de 4 agents interins ha permès reforçar l'atenció i donar resposta a les gairebé quatre mil vuit-centes demandes”.

Els serveis de Policia Assistencial i Policia de Trànsit han estat els que han experimentat una major demanda ciutadana, amb un creixement en relació a l'any passat del 14,4% i del 6,3% respectivament. I baixen, els serveis de Policia Administrativa, 32,2%, Procediments, 8%, Policia de Seguretat, 6,7%, Gestions Internes, 6,6%, i Protecció Civil, 1,8%.

Vilanova i la GeltrúUna altra de les dades positives d'aquest balanç és disminució del 19,6% dels accidents de trànsit amb ferits dins el nucli urbà de la ciutat, respecte el 2014. Així, dels 158 accidents registrats aquest estiu, 35 han acabat amb ferits lleus, 2 amb ferits greus i 106 amb només danys materials. L'any passat la sinistralitat va ser similar, però en 46 accidents hi va haver ferits i en 98 es van produir danys materials. La dada menys positiva, i sobre la qual caldrà reorientat els esforços, és en el tema dels atropellaments. Aquest estiu han estat 11 les persones accidentades per aquest motiu.

Pel que fa a les xifres referents a les denúncies de trànsit, la Policia Local n'ha interposat, en aquests dos mesos, un total de 20.46, el que representa una reducció del 20,7% respecte el mateix període de 2014. En aquest apartat no es comptabilitzen les referents als controls de velocitat, que sumen un total de 493 denúncies per excés de velocitat. D'altra banda, i pel que fa al servei de grua, durant l'estiu s'han retirat 495 vehicles. Una xifra que augmenta un 17,3% si es compara amb l'any passat, quan el nombre de vehicles retirats per la grua van ser 422.

També han augmentat les actuacions durant els mesos d'estiu relacionades amb la Policia Assistència, principalment a causa de problemes veïnals, auxili de persones, serveis a menors i serveis d'atenció a les víctimes.

En l'àmbit de la Policia Administrativa, s'ha produït una disminució considerable de sancions a causa de controls i inspeccions d'establiments de pública concurrència (horaris de tancament, sorolls, aldarulls, drogues ...) En canvi han incrementat, respecte el 2014, les relacionades amb la tinença d'animals, infraccions de les ordenances, venda ambulant i contaminació acústica.

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú també realitza tasques de gestió interna, com l'atenció a qüestions com avaries i anomalies a la via pública, col·laboracions amb d'altres cossos de seguretat o senyalització de la via pública. Unes tasques que aquest estiu han estat inferiors a les ateses durant l'any passat.

Finalment, en els procediments instruïts per la Policia Local, durant el juliol i l'agost s'han practicat un total de 17 detencions. Una xifra un 8% inferior respecte el 2014.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00