Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/09/2014

Els museus de la ciutat han augmentat els visitants aquest estiu

Més de 2.000 visitants han passat pel Museu Papiol aquest estiu    Més de 2.000 visitants han passat pel Museu Papiol aquest estiu

Acabat l'estiu és hora de fer balanç, i el de les activitats d'estiu als museus és del tot positiu

Aquest estiu més de 5.000 persones han visitat el Museu Balaguer, Can Papiol i la Torre Blava. L'estiu d'enguany ha portat als museus gestionats per l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer un augment de les xifres de públic que han visitat i que han participat en les activitats programades durant aquests mesos.
La Biblioteca Museu Víctor Balaguer ha rebut més de 3.000 visitants. Entre aquests, més de 200 han participat a les diferents activitats d'estiu del museu: El taller infantil "Pintem els colors de la natura com en Pau Roig Estradé", les visites comentades a l'exposició "Pau Roig Estradé (1914-1994)" i les visites "Temple maçònic? Misteris i símbols". Aquestes últimes, centrades en l'arquitectura i la simbologia de l'edifici de la biblioteca museu, han estat les de més èxit i, de fet, s'han repetit per a poder respondre a la demanda de reserves.

El Museu Romàntic Can Papiol ha augmentat el nombre de visitants aquest estiu. Més de 2.000 persones han pogut conèixer com era la vida en aquesta casa senyorial de principis del segle XIX. Les visites temàtiques, el taller infantil d'estiu "Les ombres xineses de Can Papiol", i sobretot, la visita teatralitzada "Hostes vingueren, que de casa ens tragueren" han tingut una bona acollida, sobretot el mes d'agost.

La Torre Blava - Espai Guinovart també ha obert les seves portes aquest estiu, amb una afluència de públic al voltant de les 450 persones. Cal tenir en compte que aquest element patrimonial només s'ha obert els diumenges al matí, i tot i així ha aconseguit augmentar els seus visitants considerablement, especialment amb una gran acceptació per part del turisme nacional i internacional.

Entre tota aquesta programació estiuenca, cal destacar la col·laboració de l'Organisme Autònom amb els actes de la Festa Major de la ciutat, amb un cap de setmana de portes obertes al Museu Balaguer, l'acte de procuració dels pabordes 2015 a Can Papiol, i amb la participació de la Torre Blava a la gimcana de la Festa Major.

D'altra banda, el Centre d'Art Contemporani LA SALA ha acabat l'estiu amb un balanç positiu de visitants, una xifra de prop de 3.000, que és la suma de les persones que hi han passat per veure les dues exposicions de la temporada i les que han participat en algun dels tallers que s'hi han organitzat en els mesos de juliol, agost i setembre.
A l'exposició "Abans que hi entri algú", l'artista Pep Duran presentava a la Sala de les Voltes una obra site specific, és a dir, un conjunt de peces i petites construccions pensades específicament per a l'arquitectura de LA SALA. L'espectador podia deambular per l'espai i contemplar les peces des de diferents angles visuals, sentint-se ell mateix part de la dramatúrgia i de la posada en escena.
A "Improbable", Juanma Reyes, artista malagueny que resideix a Sitges, mostrava com els objectes inútils poden convertir-se en protagonistes d'un discurs artístic crític amb la necessitat.
Totes dues exposicions, creades expressament pels espais de LA SALA, van finalitzar el passat 21 de setembre, posant punt final a un estiu força animat al centre, especialment durant el mes de juliol, període en què fins a 15 grups de casals infantils d'estiu, en total uns 400 nens i nenes de la ciutat, van participar en el taller "La casa dels teus somnis", una activitat on els nens i nenes dissenyaven el seu propi espai a partir d'un mobiliari concret que havien d'intervenir per sentir-lo com a propi.
Fins divendres 3 d'octubre la SALA romandrà tancada al públic per preparar la temporada de tardor i muntar les properes exposicions i activitats.

Pel que fa al Museu del Ferrocarril, la campanya d'estiu ha portat un 23% més de visitants al museu. El mes de juny ja s'auguraven bons resultats amb la festa de la locomotora Mataró i les visites escolars. El mes de juliol els visitants han augmentat un 20%, i a l'agost s'ha aconseguit la xifra rècord de 4.070 visitants, mai abans assolida. Per tant, la valoració de la campanya ha estat molt positiva per part dels seus responsables.

Finalment, pel que fa a la Masia d'en Cabanyes, s'ha fet un balanç molt positiu de l'activitat "Capvespres a la Masia", programa de visites de tarda amb copa de cava realitzat durant els caps de setmana d'agost. Hi van passar 150 persones.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00