Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/09/2016

La Regidoria de Convivència i Equitat promou dos cursos del CUM

La Regidoria ja ha organitzat altres cursos dins el CUM     La Regidoria ja ha organitzat altres cursos dins el CUM

A l'octubre es farà un curs sobre diversitat sexual i de gènere, i al novembre un altre sobre la construcció de les identitats i els seus efectes

La Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de VNG ofereix, un any més i dins el marc del Campus Universitari de la Mediterrània, una proposta formativa que vol contribuir a analitzar i trobar respostes a temes actuals i complexos que constitueixen un repte per a la cohesió social i la convivència ciutadana.

L'oferta d'enguany són dos cursos que es duran a terme, de forma gratuïta, entre l'octubre i el novembre, els dimarts i els dijous de 17.15 a 20.15 h. Les inscripcions són obertes, i trobareu més informació fent clic sobre de cada curs.

DIVERSITAT SEXUAL I DE GÈNERE: reptes i oportunitats, s'oferirà del 4 al 27 d'octubre.
Pretén donar elements teòrics i pràctics per incorporar la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere en les polítiques locals i, en concret, en l'àmbit educatiu. Les sessions proposen un recorregut per situar com entenem el concepte de "diversitat sexual i de gènere", com abordar la realitat de les persones gais, lesbianes, bisexuals, trans i intersexuals (LGTBI) i quines situacions de desigualtat i discriminació afronten. En aquest sentit, es presentaran diverses perspectives per intervenir i donar suport a infants, adolescents i joves en la seva experiència des de l'acompanyament individual fins a la transformació dels entorns educatius.

RECONEIXEMENTS, FLEXIBILITATS I RADICALISMES: Un apropament a la construcció de les identitats i als seus efectes, és l'altre curs, que es farà del 8 al 29 de novembre.
A partir d'una perspectiva àmplia i amb la participació de professionals dels àmbits de l'antropologia, la sociologia, la pedagogia i la psicologia; el curs proposa abordar, des de la vessant teòrica i pràctica, els processos de creació de les identitats juvenils i les condicions que afavoreixen l'aparició d'extremismes així com donar a conèixer experiències, eines i estratègies per a la prevenció i intervenció en els àmbits socioeducatius.

Aquesta oportunitat de formació pot contribuir a una millora, tant a nivell personal com professional, per a totes les persones, especialment per a les que formen part del món socioeducatiu, tant rellevant per al present i el futur de la nostra societat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00