Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/03/2009

La Generalitat es compromet a millorar el servei d'autobús entre VNG i Vilafranca

Xavier Carbonell, en la roda de premsa Xavier Carbonell, en la roda de premsa

El regidor de Mobilitat valora positivament el primer any de funcionament de la connexió amb el Prat de Vilanova i Santa Maria

El regidor de Mobilitat i adjunt a l'Alcaldia de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Xavier Carbonell, ha fet aquest migdia una radiografia del transport interurbà per autobús des de la ciutat. Carbonell ha destacat el bon funcionament de la connexió amb els barris del Prat de Vilanova i de Santa Maria, així com el compromís de la Generalitat de Catalunya per millorar les relacions per carretera amb Vilafranca del Penedès. El regidor vilanoví ha anunciat també l'obertura de cinc expedicions directes amb Tarragona.

Xavier Carbonell ha anunciat el compromís de la Generalitat de Catalunya de plantejar un nou programa d'itineraris i serveis d'autobús entre Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès. El responsable municipal de mobilitat ha afirmat que "al 2010 s'iniciaran les obres de desdoblament de la C15 i això hauria d'anar acompanyat d'un millor servei d'autobús". Per a Carbonell, el servei interurbà a les poblacions properes "funciona força bé", però veu "molt necessària la millora de les nostres relacions amb Vilafranca". El regidor creu que el nou servei entre les dues capitals de comarca podria funcionar el 2010.

D'altra banda, el regidor vilanoví ha destacat la bona acollida de l'enllaç de la ciutat amb els barris del Prat de Vilanova i de Santa Maria. Aquest trajecte es va crear a principis de l'any passat aprofitant el servei interurbà cap a Cubelles. Carbonell ha manifestat que "ara que existeix la connexió i que té una bona cobertura, veiem la conveniència de fer-hi alguns retocs". En aquest sentit, el regidor ha explicat que s'ha demanat a la Direcció General de Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya la possibilitat d'ampliar el servei als dissabtes i de modificar el recorregut a la zona de Santa Maria, de manera que passi pel centre del barri.


Enllaç directe amb Tarragona

Així mateix, la Regidoria de Mobilitat ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya que es cobreixi la relació per carretera amb Tarragona. De moment la Direcció General de Transport Terrestre ha confirmat la creació de cinc expedicions directes a Tarragona ciutat, que podrien posar-se en marxa aquest any. Amb tot, l'Ajuntament vilanoví reclama, a més a més, que es creïn enllaços directes amb la Universitat Rovira i Virgili i amb l'estació de l'AVE. Per al regidor Xavier Carbonell, "tenim ben cobert el servei cap a Barcelona, amb 9 expedicions directes diàries, però quedava pendent millorar la relació amb Tarragona".
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00