Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/10/2016

Dijous es presenta la Diagnosi de la Salut Mental a VNG

El centre cívic La Geltrú ja va acollir dijous la jornada de sensibilització comunitària El centre cívic La Geltrú ja va acollir dijous la jornada de sensibilització comunitària

Es tracta d'un estudi sobre les necessitats psicosocials de les persones amb un trastorn mental i les seves famílies, les respostes que donen els diferents serveis i el seu nivell de coordinació

Aquest dijous 13 d'octubre es farà l'acte de presentació de la Diagnosi de l'abordatge de l'atenció en salut mental a Vilanova i la Geltrú. Serà a les 18.30 h a la sala d'actes del centre cívic La Geltrú, en el marc de la programació de la Setmana de la Salut Mental.

Des de vng[in]clusió de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i amb el suport de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, s'ha impulsat l'elaboració d'aquesta Diagnosi, un estudi sobre l'estat de la coordinació dels serveis i les necessitats psicosocials de les persones amb un trastorn mental i les seves famílies. Poder conèixer amb profunditat la situació de la salut mental al territori és una oportunitat per fer visible i actuar davant d'un fenomen que té un important impacte sanitari i social.

Aquest estudi ha estat fruit de la col·laboració i la mirada de diferents agents: el treball tècnic de la consultora Spora Sinergies, amb el suport de vng[in]clusió i la col·laboració de Serveis Socials i Salut Pública de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Diputació de Barcelona i la Taula de Salut Mental del Garraf (representada per AFAMMG i la Federació de Salut Mental Catalunya).

La Diagnosi pretén ser una mirada rigorosa de la salut mental a VNG, que ha de servir com a mitjà per treballar per al benestar de la comunitat en què vivim, i ajudar a desenvolupar mecanismes de millora de la xarxa d'atenció de salut mental al nostre municipi.

L'acte de presentació comptarà amb representants de les entitats i institucions implicades, presidit per l'alcaldessa Neus Lloveras i la regidora de Serveis Socials i Salut Gisela Vargas. Hi participarà Josep Muñoz, gerent de Serveis de l'Àrea de Benestar social de la Diputació de Barcelona, a més d'una persona membre de la Taula de Salut Mental del Garraf.
També comptarà amb la presència tècnica d'Aleix Caussa, codirector de la consultora Spora Sinergies, que ha estat l'encarregada de realitzar el treball d'aquest estudi, i que compartirà amb les persones assistents la metodologia emprada i les conclusions que s'hi recullen.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00