Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/11/2016

El teatre de denúncia i el hip hop, protagonistes aquest cap de setmana

Instruments tradicionals, hi hop i cultura urbana diumenge a l'Auditori      Instruments tradicionals, hi hop i cultura urbana diumenge a l'Auditori

Oriol Pla interpreta 'Ragazzo' dissabte al Principal, i els Vaivé amb Brodas Bros prenen l'Auditori diumenge

Aquest cap de setmana la programació cultural "Escena" de Vilanova i la Geltrú omple tots els espais de la ciutat.
Divendres s'inaugura al Centre d'Art Contemporani La Sala l'exposició "Art en trànsit".

Dissabte és el Teatre Principal el que acollirà una obra de teatre "tot terreny": "Ragazzo", escrita i dirigida per Lali Álvarez i interpretada per Oriol Pla.
És un crit a la vida, a la dignificació de les històries personals, a la reivindicació de la memòria col·lectiva. Se situa a Europa l'estiu de 2001. La ciutat del Ragazzo viu la restricció de drets socials més gran que ha viscut el continent des de la segona guerra mundial: les fronteres estan tancades, se suspèn el tractat de Schengen, i es prohibeixen les manifestacions i reunions en algunes zones de la ciutat. Hi ha detencions i identificacions. 30.000 policies patrullen els carrers i no permeten l'entrada a la Zona Rossa, el lloc on els líders mundials del G8 estan realitzant una cimera.
Ragazzo, malgrat tot, viu l'estiu de la ciutat: està de vacances, té temps per a escoltar música, llegir, enamorar-se... i per a participar al Fòrum Social Mundial que també s'ha instal·lat a la ciutat i on més de mig milió de persones discuteixen com seria aquest "altre món possible" que des de fa uns anys s'imagina com a alternativa a la globalització. El seu destí quedarà marcat quan prengui la decisió de restar a la Columna dels Desobedients, que s'ha proposat una acció pacífica: traspassar el confinament de la Zona Rossa.
Què fer davant l'amenaça? Té legitimitat un govern que s'ha de blindar per a decidir? Qui (i per a què) fa servir la violència? Què és la impunitat? Un altre món és possible?
Dedicat a la memòria de Carlo Giuliani, assassinat a Gènova el 20 de juliol de 2001.

La programació d'aquesta obra inclou una sessió de l'Escola de l'Espectador, una trobada amb l'actor Oriol Pla després de la funció, per conèixer el procés creatiu de l'obra de la mà del seu intèrpret.

La representació començarà a les 9 del vespre, i les entrades es poden comprar a www.elprincipal.cat o a la taquilla del Teatre Principal una hora abans de l'espectacle.

I diumenge l'acció es trasllada a l'Auditori Eduard Toldrà, on arriben els instruments tradicionals, el hip hop i la cultura urbana amb l'espectacle dels "Vaivé" amb Brodas Bros.

"Vaivé" és un concert amb sis músics interpretant un repertori d'obres clàssiques, tradicionals i modernes al costat de la companyia Brodas Bros, que improvisa hip-hop, dansa i música urbana amb la sonoritat dels nostres instruments. Tot plegat ens farà vibrar a qualsevol edat, amb la creativitat i la versatilitat sonora i visual del concert.

Vaivé començarà a les 18 h i les entrades es poden comprar a www.auditoritoldra.cat, o una hora abans a les taquilles de l'Auditori.

Ja acabat el cap de setmana, per dijous s'ha programat a l'Auditori una nova sessió gratuïta del Parlem de música, amb David Puertas, que començarà a les 21 h.
David Puertas parlarà del concert que es podrà escoltar l'endemà divendres 25 de novembre a l'Auditori de Barcelona "El violí de Baiba Skride i Vida d'Heroi de Strauss". D'una banda, Baiba Skride, la violinista més brillant del moment, ens convida a escoltar el concert més difícil del Romanticisme, i de l'altra, l'esperat retorn de Junichi Hirokami a la batuta amb una obra grandiosa i indispensable.
L'Associació Musical Eduard Toldrà gestiona un servei de bus i entrades per anar a aquests concerts. Més informació a secretaria@camerataeduardtoldra.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00