Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/03/2014

Tercera trobada dels regidors de cultura de Vilanova, Vilafranca i El Vendrell

En aquesta ocasió la trobada s'ha fet a Vilafranca    En aquesta ocasió la trobada s'ha fet a Vilafranca

Marijó Riba es reuneix amb els seus homòlegs per seguir treballant conjuntament en la representació del Penedès en matèria cultural

Després de reunir-se al Vendrell i a Vilanova, la setmana passada es reunien a Vilafranca els tres regidors de Cultura de les tres capitals de comarca, en la mesa estable de treball que ha de servir per representar el Penedès de manera conjunta.

La regidora de Cultura a l'ajuntament vilanoví, Marijó Riba, ha explicat que la mesa treballà de la mà de l'Institut d'Estudis Penedesencs, institució estable i civil, que lidera la tasca en favor de la cultura a tot l'àmbit penedesenc. "En temes de patrimoni, per exemple, ens podem promocionar contínuament perquè ens complementem. Tenim un patrimoni molt extens que ens ha de servir per explicar el territori i exportar-lo". També en temes de programació d'arts visuals i escèniques, Riba ha recordat que "les tres capitals ens hem de combinar per crear un flux de tots els nostres equipaments, donant-los a conèixer i fent canviar les dinàmiques dels ciutadans per mostrar un territori que sovint no coneixen. Junts tindrem més força". En aquest sentit, la regidora ha explicat que ja s'ha començat a concretar aspectes de la programació que es publicita conjuntament des de Vilanova i Vilafranca, i que hi ha la intenció de promocionar conjuntament els festivals Pau Casals del Vendrell, FIMPT de Vilanova i Vijazz de Vilafranca.

La intenció dels tres regidors (Marijó Riba, Raimon Gusi per Vilafranca i Albert Solé pel Vendrell), és continuar en la línia de les reunions periòdiques per concretar actuacions conjuntes, a més de les reunions de la mesa de treball estable entre els tècnics de les tres regidories.

Les trobades van encaminades a una millor planificació i gestió dels recursos d'àmbit cultural, a aconseguir un estalvi econòmic d'aquesta gestió global, i una millora de la qualitat. Aquesta iniciativa va sorgir a finals de l'any passat, arran de l'activitat propiciada per l'Institut d'Estudis Penedesencs durant els dos darrers anys, que va fer possible que aquesta entitat presentés el Llibre Blanc de la Cultura al Penedès el passat mes de maig. Alhora, les diverses taules rodones sobre el fet cultural penedesenc han afavorit l'intercanvi d'experiències entre diferents agents privats i públics del nostre territori.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00