Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2010

Infants i joves de VNG manifesten el compromís amb la preservació del medi ambient

Lectura del manifest davant l'Ajuntament      Lectura del manifest davant l'Ajuntament

Amb la lectura d'un text elaborat per ells mateixos han començat els actes al voltant del 5 de juny

Alumnes de les escoles i instituts de Vilanova i la Geltrú adherits a l'Agenda 21 escolar han llegit aquest migdia un manifest al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient, que es commemora demà dissabte, 5 de juny. Ells mateixos han redactat el text a les aules. En la lectura, a la plaça de la Vila, hi han estat presents l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, i la primera tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient, entre altres regidors del govern municipal.

En el manifest, els infants i joves han criticat les actituds poc respectuoses amb el medi ambient que s'observen sovint en el món empresarial i en les polítiques d'alguns països, en què es posen per damunt altres interessos. D'altra banda, han manifestat el seu compromís de prendre petits hàbits per contribuir a millorar l'entorn, com no fer servir paper d'alumini per embolicar l'esmorzar, anar a peu o amb bicicleta per la ciutat, no malgastar l'aigua o ser curosos amb els animals i les plantes. Així mateix, en el manifest els nois i noies declaren la consciència de la seva generació de treballar per la preservació del planeta, per tal de deixar-lo en millors condicions per als futurs habitants.

Instal·lació Dia Mundial del Medi AmbientUn altre tipus de manifestació, una instal·lació artística, s'ha pogut veure durant tot el matí el peu del monument a Josep Tomàs Ventosa. Es tracta d'una col·lecció de dibuixos sobre la biodiversitat, elaborats per estudiants de l'Escola Municipal d'Art i Disseny.

A partir d'aquesta tarda i durant tot el cap de setmana s'estenen propostes per a petits i grans al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient. Demà dissabte, en què es commemora pròpiament al dia, s'instal·larà un punt d'informació i jocs a la rambla Principal amb avinguda de Francesc Macià. També s'hi recolliran telèfons mòbils i aparells electrònics en desús.

La commemoració del Dia del Medi Ambient té espai també a la Fira Internacional de les Idees i els Invents, Attic, que se celebra aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú. A la tercera de l'edifici Neàpolis hi ha un monogràfic sobre l'energia, amb invents útils per contribuir a l'estalvi energètic domèstic i per conèixer millor les energies alternatives. 

Activitats al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient a VNG

Descarrega't el manifest

Descarrega't la foto de la lectura del manifest

Descarrega't la foto de la instal·lació

Més informació sobre el monogràfic de l'energia a Attic 2010
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00