Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/12/2015

'Un altre Nadal', la proposta de La Vitrina de Balaguer

La Vitrina de gener ja es pot veure aquests dies      La Vitrina de gener ja es pot veure aquests dies

La biblioteca Museu Víctor Balaguer treu del seu fons llibres i documents sobre el costumari nadalenc

Durant aquestes festes de Nadal i al llarg de tot el mes de gener, la Sala de Lectura del Museu Víctor Balaguer acull "Un altre Nadal", una mostra de llibres i documents sobre el costumari nadalenc i la celebració d'aquesta festa a Vilanova i la Geltrú, que formen part dels fons de la Biblioteca Museu Balaguer.

Cada any, la Biblioteca munta una vitrina de documents relacionats amb aquestes festes. Enguany s'ha emmarcat dins de les mostres de La Vitrina, que arriba a la quarta edició. Des del mes d'octubre, cada mes es pot veure a La Vitrina una mostra de llibres i documents de temàtica diferent. La Biblioteca du a terme aquesta activitat per a fer més visibles els seus fons.

Entre els documents de la mostra hi podeu trobar l'article de Víctor Balaguer "La Nochebuena en Cataluña", publicat a "La academia: semanario ilustrado universal" (1877) ; les obres il·lustrades per Enric Cristòfol Ricart "L'encís de Nadal" (1946) i "Costums catalans: el Nadal" (1961), i el programa d'actes del Nadal celebrat al Centre Artesà l'any 1905.
Per a tots aquells que vulgueu més informació, podeu accedir al catàleg de la Biblioteca Víctor Balaguer

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00