Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/06/2016

La marató de sang aconsegueix 395 donacions a la nostra ciutat

Un any més , la Marató ha contribuït a augmentar els baixos índexs de sang existents a la Marató      Un any més , la Marató ha contribuït a augmentar els baixos índexs de sang existents al Banc

Fins a 442 persones es van acostar al Teatre Principal per donar sang en la jornada solidària d'ahir, batent un nou rècord de participació

Vilanova i la Geltrú va acollir dimecres, un any més, la Marató de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i de Teixits.
395 donacions es van fer efectives, i també hi va haver 47 oferiments de persones que en aquell moment no van poder donar sang.
També destaquen les 57 persones que no havien donat mai sang i que ho van fer dimecres per primera vegada.

La Marató s'iniciava a les 10 del matí, amb la posada en marxa del comptador per part de l'alcaldessa, Neus Lloveras; la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas; la regidora d'Esports i Joventut, Blanca Albà, i la cap de promoció del Banc de Sang i de Teixits Gal·la Cortel.marató de sang p
Lloveras va destacar que cada dia es necessiten mil donacions de sang a Catalunya, i es va mostrar satisfeta d'acollir a la ciutat una marató, com a tasca de sensibilització per promoure la cultura de donar sang.
L'objectiu, segons els responsables del BST, era superar les 328 donacions de l'any passat, i arribar a l'estiu amb bones reserves, ja que durant les vacances baixen les donacions, i, per desgràcia, augmenten els accidents.

Aquesta campanya, doncs, ha fet augmentar els baixos índex de sang existents al Banc de Sang i de Teixits, superant les previsions, i per tant des del BST es valora la jornada com tot un èxit, agraint i felicitant tots els participants i col·laboradors.

La Marató, que vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva, compta amb la participació d'entitats, institucions, empreses i particulars que donen suport i s'impliquen organitzant activitats lúdiques durant tota la jornada.
A les vuit del vespre es va fer el lliurament de premis del concurs de dibuix infantil amb la temàtica de la donació de sang. Es va escollir tres dibuixos guanyadors en funció de tres categories d'edat: Educació Infantil (P3, P4 i P5), Primària I (de 1r a 4t) i Primària II (5è i 6è). Les guanyadores van ser Maria Espachs, de 5 anys, de l'escola Santa Teresa de Jesús; Júlia Tella, de 8 anys, de la mateixa escola; i Irene Alicarte, d'11 anys, de l'Ítaca. D'entre els tres dibuixos guanyadors, se n'escollirà un que serà el que il·lustrarà el cartell de l'edició 2017.
Lliurament premis marató

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00